Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7922 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   17 Eylül 2012 - 18:35

2012 - 2013 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Büyüt
Küçült
2012 - 2013 Eğitim Öğretim Yılı
İlimizde 2012-2013 yeni Eğitim Öğretim yılı Çotanak İlköğretim Okulu'nda yapılan törenle başladı.

Eğitim Öğretim Törenle Yılı Başladı

İlimizde 2012-2013 yeni Eğitim Öğretim yılı Çotanak İlköğretim Okulu’nda yapılan törenle başladı.   Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan tören öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile devam etti.   Çotanak İlköğretim Okulu 3.sınıf öğrencisi Betül Nur Eksen’in İstiklal Marşının 10 kıtasını mükemmel okuması Vali Dursun Ali Şahin ve diğer izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. İstiklal Marşını el hareketleri ile içten ve gür sesle okuyan öğrenciye vali şahin zarfın içinde para vererek bu da sana benim hediyem olsun dedi.   Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkuş, bu yıl uygulamaya konulan yeni sisteme hazır olduklarını söyledi. Akkuş, eğitime desteklerinden dolayı Vali Şahin ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.   Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Yurdagül Erdoğan’da bu yıl ilk defa okulların eğitim öğretimi başlaması dolayısıyla bütün illere bakanlık görevlilerinin gittiğinin söyledi ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in selam ve hayırlı olsun dileklerini iletti.   Vali Dursun Ali Şahin’de konuşmasında şunları söyledi:   “Her şeyin bir sonu birde başlangıcı var. Sonunu 3 ay önce getirdik. Her son yeni bir başlangıçtır. İşte yeni bir başlangıçla huzurlarınızdayız. Fakat bu başlangıç farklı ve anlamlı bir başlangıç. Eylül ayı zor ay, mücadele ayı, telaş ayı.   Bu sene ilköğretim haftası farklı bir nitelikte başlıyor. Eğitimde mühür vuran bir dönem başlıyor. 1800´lü yıllardan sonra  Abdülhamit ilk eğitim reformunu yapmıştır. O zamanlar ilkokul 3. sınıfa kadardı.   Ondan sonra Atatürk’ün yapmış olduğu Tevhid-i Tedrisat Kanunuyla en büyük bir reform gerçekleştirildi. Ama bu reformların üstüne üstlük  en güzel reformda bundan 2-3 ay önce gerçekleştirilen ve henüz uygulamaya konulan Türkiye’nin önünü açacak olan bir reform.   4+4+4 444 reformu. İlk, orta ve lise. Eğitimin 12 yıla çıkarıldığı bir reform. Ben bu reformun hayırlı olmasını diliyorum.   Herkesin yüzü gülüyor. Velilerin ve öğretmenlerimizin yüzü gülüyor. Ben bu gülen günde önümüz hayırlı olsun. 5500 öğretmene hayırlı bir eğitim öğretim yılı diliyorum. Öğretmen ve öğrencilerimize kolaylıklar diliyorum.”   Vali Şahin konuşmasının ardından sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet edip kitaplarını  verdi.   Törene, Vali Dursun Ali Şahin’in yanı sıra, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Yurdagül Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, İl Müftüsü Necati Akkuş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil Topatan, milli eğitim idarecileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  

 

 



2012 – 2013 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

 

              Tüm yurtta olduğu gibi 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Bulancak İlçemizde de yapılan törenlerle başladı.

 

              Bugün saat 09:00 da Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan program Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde Protokol ve velilerin katılımı ile devam etti.

 

Program kapsamında, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Hasan BOZAT, Matematik Öğretmeni Ülker Alver ÇÜRÜKSULU 4/C sınıfı öğrencileri Atahan KELLECİ ve Ceyda KAYA ile birlikte Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN’ı ziyaret ettiler. Ziyarette Başkan Yardımcısı Niyazi KARAİBRAHİM’de hazır bulundular.

 

Misafirlerine ikramlarda bulunan başkan AYDIN, ziyaretten memnuniyetini belirterek,

yeni eğitim öğretim yılının İlçemize, Ülkemize ve Milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Siz öğretmenlerimize başarı ve kolaylıklar diliyorum. Öğrencilerimize de sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı temenni ediyorum” dedi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir