Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4764 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   08 Eylül 2012 - 18:41

500 Sülün Doğayla Buluştu

Büyüt
Küçült
500 Sülün Doğayla
Doğal dengenin korunması ve sülün neslinin devamının sağlanması amacıyla 500 sülün doğaya bırakıldı.

500 Sülün Doğayla Buluştu

Doğal dengenin korunması ve sülün neslinin devamının sağlanması amacıyla 500 sülün doğaya bırakıldı.   Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü görevlilerince Keşap ilçesine bağlı Düzköy Gelene Mahallesi Taşlık Mevkiinde düzenlenen programda bir açıklama yapan Vali Dursun Ali Şahin, sülünün ormandaki güzel hayvanlardan bir tanesi olduğunu belirterek, ´´Sülünlerin barındıkları yer ne kadar güzel de olsa doğal ortamı gibi olamaz. Ormanın yeşili ve güzelliği bu hayvanlarla tamamlanır. Deniz son derece faydalı ama balığı olan deniz daha büyük fayda sağlar. Hayvanlara donanmış olan bir orman, ormanın güzelliği insanlar için başka bir anlam ifade eder´´ diye konuştu.   2003–2011 tarihleri arasında 2 bin 500 keklik,2500 sülün olmak üzere toplam 5000 kanatlı yaban hayvanının doğaya bırakıldığını kaydeden Vali Şahin, 2012 yılında da Alucra’ya 500, Şebinkarahisar’a 500 ve Çamoluk’a 400 olmak üzere toplam 1400 kekliğin doğayla buluşturulduğunu yine bugün 500 sülünün yanı sıra 300 sülünün daha salıverileceğini ayrıca Şebinkarahisar ilçesine 10 kızıl geyik bırakıldığını söyledi.   İlimizin çeşitli derelerine kırmızı benekli salımının yapıldığını hatırlatan Şahin, ´´Bugün bu sülünleri özgürlüğüne bırakmış olacağız. Umarım Orman ve Su İşleri Bakanlığı sadece hayvan salma değil, bunların ayaklarına da halka yerleştirerek bu hayvanları takip etme imkanı bulur. Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerine ilimizde gerçekleştirdikleri güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum´´ ifadelerini kullandı.   Vali Şahin´in konuşmasının ardından ilk sülünü doğaya bırakmasıyla birlikte 500 sülün doğaya salındı.   Programa Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Keşap Kaymakamı Dr. Polat Kara, AK Parti Keşap İlçe Başkanı Mustafa Kemal Kurt, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erdem Karaağaç, Doğa Koruma ve Milli Parklar Giresun Şube Müdürü Ertan Kuduban, Merkez Şefi Özen Özkaya,  MHP İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Yüksel, yöre halkı ve diğer davetliler katıldı.  

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir