Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11248 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   27 Temmuz 2012 - 21:14

64 Yeni Fahri Trafik Müfettişi

Büyüt
Küçült
64 Yeni Fahri Trafik
Emniyet Genel Müdürlüğü organizasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce uygulanan trafik müfettişliği eğitimini tamamlayan 64 fahri müfettişe kimlik belgeleri ve sertifikaları bugün Vali Dursun Ali Şahin tarafından verildi.

64 Yeni Fahri Trafik Müfettişi
Emniyet Genel Müdürlüğü organizasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce uygulanan trafik müfettişliği eğitimini tamamlayan 64 fahri müfettişe kimlik belgeleri ve sertifikaları bugün Vali Dursun Ali Şahin tarafından verildi.   Valilik Konferans Salonunda yapılan sertifika töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, ilimizde gönüllülük esasına göre tespit edilmiş kişiler arasından seçilen fahri müfettişlerin 5 günlük 20 saatlik eğitime tabi tutulduğunu söyledi. Bulak uygulamanın, günümüzün en önemli sorunlarından biri olan trafik sorununa çare bulmak, her gün kurban verdiğimiz trafik canavarının önüne geçebilmek için vatandaşlarında desteğini sağlamak amacıyla başlatıldığını belirterek “Bugün burada sertifika alan 64 yeni müfettişle ilimizdeki fahri müfettiş sayısı 89’a ulaştı. Ülkemizde de 10.500 civarında fahri müfettiş var. Siz gönüllü müfettişlere insanlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında düşen bu önemli görevinizde başarılar diliyorum” dedi.   Türkiye’de gönüllülük esasının tam yerine oturmadığını belirten Vali Şahin, ülkemizde gönüllü trafik müfettişliği uygulamasının 10 yılı aşkın süredir uygulandığını, kendisinin de bir fahri müfettiş olduğunu söyledi. Devletin memleketin her karışına polis ve jandarmasıyla ulaşmasının zor olduğunu belirten Vali Şahin, “ Bu noktada vatandaşıyla bir olan devlette fahri müfettişlerin devreye giriyor. Her işte devletin maaşlı memur çalıştırması zor. Vatandaşların el birliğiyle devlete destek olması lazım. Yurt dışında bu uygulama yerine oturmuş şekilde işliyor “ dedi.   Fahri müfettişlere doğruluktan dürüstlükten ayrılmaması tavsiyesinde de bulunan Vali Şahin, “ Doğrudan dürüstlükten ayrılmadan, kin, garez gibi kötü duygulardan arınmış olarak herkese eşit mesafede görevlerinizi icra etmelisiniz. Trafik Kurallarını kendinize rehber edinip kesinlikle kuralların dışına çıkmayınız. Biliyorsunuz ki ay sonunda sizlere herhangi bir maaş verilmeyecek. Maaşınız  sizin vicdanınız üzerine hazırlayacağınız belgeler olacak. Hayatta hep doğru olun, doğruluktan ayrılmayın. Unutmayın ki doğru olan insanlar hayatta hep kazanır. Doğru ve güzelliği üzerinizde tutmanızı istiyorum. Sizleri gönüllülüğünüzden dolayı kutluyor, hayat boyu başarı diliyorum” şeklinde konuştu.   Konuşmaların ardından 64 yeni fahri trafik müfettişine sertifikaları Vali Şahin tarafından verildi.      

 

 

 

 

 

 

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir