Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9914 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   01 Ocak 2013 - 00:16

AGD Giresun'dan Mekke'nin Fethi Şöleni

Büyüt
Küçült
AGD Giresundan Mekkenin Fethi
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Giresun Şubesi tarafından her yıl 31 Aralık'ta geleneksel olarak düzenlenen 'Mekke'nin Fethi ve Kur'an Ziyafeti' şöleni, Giresun 19 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

AGD Giresun’dan Mekke’nin Fethi ŞöleniAnadolu Gençlik Derneği (AGD) Giresun Şubesi tarafından her yıl 31 Aralık'ta geleneksel olarak düzenlenen 'Mekke’nin Fethi ve Kur’an Ziyafeti' şöleni, Giresun 19 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

Şölene AGD Giresun Şube Başkanı Cevat AYDIN, Giresun Müftüsü Necati AKKUŞ, Giresun Müftü Yardımcısı ve Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Ayhan OKUR, Giresun İmam Hatip Lisesi Kurucu Müdürü Doç. Dr. Nedim URHAN, Trabzon Müftüsü Veysel ÇAKI, Trabzon eski Müftüsü Nuri Güneş, Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman KIRHASANOĞLU, Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki ATLI ve çok sayıda Giresunlu katıldı.

Şölene Giresunluların yoğun ilgi göstermesi sebebi Spor Salonu tam kapasite ile dolarken; çok sayıda izleyici de programı ayakta izlemek durumunda kaldı. Ayrıca; Saadet Partisi Giresun Gençlik Kolları, Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılıçaslan, Eğitim Bir-Sen, Börekçim ve Bektaş İletişim şölene çelenk gönderdiler.

Program İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bulancak Ballıca Camii İmam Hatibi Aydın Kılıç’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından AGD Giresun Şube Başkan Yardımcısı Murat Yüksel, selamlama konuşması yaptı. Selamlama konuşmasından sonra Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Hafız Ali TEL, sahneye geldi. Sesi ile salonu dolduran izleyicileri büyüleyen Hafız Ali TEL, salonda duygusal anların yaşanmasına da vesile oldu. Trabzon Müftüsü Veysel ÇAKI, Hafız Ali TEL’e programının bitiminde hediye sundu.

Akabinde gecenin en çok tebessüm ettiren ve alkış alan etkinliğine geldi. AGD Minik Mücahitler Kreşi’nin öğrencileri Mevlevi kıyafetleri içinde sema gösterisi yaptılar. Yaşları bir hayli küçük olmasına rağmen çok güzel bir gösteri sunan küçük semazenler, tribünlerden büyük alkış aldı.

Sema gösterisinin bitiminde ise AGD Giresun Şubesi tarafından hazırlanan ‘Mekke’nin Fethi’ isimli sinevizyon gösterisi izlettirildi.

Sinevizyon programı bittikten sonra Giresun İmam Hatip Lisesi Kurucu Müdürü Doç. Dr. Nedim URHAN, fetih ruhu konulu konuşmasını yaptı. Mekke’nin Fethi’nin perde arkasındaki olayları anlatan URHAN, günümüzde İslami anlamda nelerin eksik yapıldığının altını çizdi. Giresun Müftüsü Necati AKKUŞ, Doç. Dr. Nedim URHAN’ın konuşmasının bitiminde kendisine plaket taktim etti ve Giresun İmam Hatip Lisesi’ne verdiği emeklerden dolayı teşekkür etti.

Plaket töreninden sonra Türkiye Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Hafız Hasan KÖMÜRCÜ, Kur’an-ı Kerim tilavetini sundu.  Hafız KÖMÜRCÜ’nün programının ardından Saadet Partisi’nin merhum eski Başkanı Necmettin ERBAKAN’ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi sunuldu.

‘Mekke’nin Fethi ve Kur’an Ziyafeti’ şöleni, Büyük Piyale Paşa Camii İmam Hatibi Hafız İshak DANIŞ’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.

Haberin bütün fotoğrafları için TIKLAYIN.

Kerasushaber.net





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir