Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6492 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   06 Aralık 2011 - 16:17

AGD'de Aşüre Geleneğini Bozmadı

Büyüt
Küçült
AGDde Aşüre Geleneğini
Anadolu Gençlik Derneği(AGD)Giresun Şubesi mensupları, Giresun'da vatandaşlara aşure dağıttı.

AGD’de Aşüre Geleneğini Bozmadı

Anadolu Gençlik Derneği(AGD)Giresun Şubesi mensupları, Giresun'da vatandaşlara aşure dağıttı.  
 

Anadolu Gençlik Derneği(AGD)Giresun Şubesi mensupları Muharrem ayının 10. günü Aşure Günü münasebetiyle Giresun'da 3 ayrı  noktada Giresun PTT, Şeyh Camii ve G Ctiy'nin karşısında yaklaşık 3500 - 4000 kişiye aşüre dağıttılar. 

Şube Başkanı Cevat Aydın, 'Aşure Günü'nün müstesna günlerden olduğunu, Giresun'da kardeşlik duygularının gelişimini sağlama adına aşure dağıttıklarını kaydetti. 

Aydın açıklamasında; “Aşure Günü de unutulmaya yüz tutmuşken Anadolu Gençlik Derneği’nin ülkemiz genelinde yaptığı faaliyetlerle tekrar en güzel şekilde yaşanır hale getirilmiştir” dedi.

Başkan Aydın; “Yüce Rabbımız kemal sıfatı gereği insanları yaratmıştır. İnsanlar yeryüzünün en önemli varlıklarıdır. Bu şeref kendilerine verilen akıl nimetinden dolayıdır. İnsanlık Hz. Adem’le beraber bir mücadelenin içine girmiştir. Bu mücadele hak batıl mücadelesidir ” şeklinde konuştu.

“Bu mücadele kıyamete kadar devam edecektir  diyen Aydın basın açıklamsında şunları kaydetti: “ İşte bu son yüzyılda dünyayı kasıp kavuran kuvvetin üstün tutulduğu, zahiren batılın ve onun tek temsilcisi olan siyonizmin hakim olduğu bir dönemde yaşıyoruz. “ İçinizden bir topluluk bulunsun ki bu topluluk iyiliği emretsin, kötülüğü de nehyetsin. İşte gerçek kurtuluşa erecek olanlar onlardır.” ayetini muhatap alan Anadolu Gençlik Derneği batılın karşısında hakkı haykırarak, hakkı üstün tutmak için gece gündüz çalışmaktadır. Bulunduğu beldenin eşkıyasından da, evliyasından da sorumlu olduğu bilinciyle hareket eden Anadolu Gençlik Derneği; iyinin, doğrunun, faydalının ve adil olanın hakim olması için milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam etmektedir. Ahlak ve maneviyatın tahrip edildiği, sigara kullanma yaşının 10’a, alkol kullanma yaşının 11’e, uyuşturucu kullanma yaşının 12’lere indiği günümüzde gençlerimiz kendilerini istikamete götürecek faydalı hizmetlere susamıştır. Gençlerimiz; gerek eğitim sistemimizdeki yanlış anlayış, gerekse gazete, televizyon, internet ve batılın her yönde kuşatmasıyla gençliğinden, geleceğinden, insanlığından uzaklaştırılmaktadır. Anadolu Gençlik Derneği devletin yapması gerekenleri, diyanetin yapması gerekenleri yaparak gençlerimize yol göstermektedir.

Aşure günü de unutulmaya yüz tutmuşken Anadolu Gençlik Derneği’nin ülkemiz sathında yaptığı faaliyetlerle tekrar en güzel şekilde yaşanır hale getirilmiştir. Allah’ın ayı, yılı, günü olmaz. Ancak Rabbimiz kullarını affetmek, mağfiretinden yararlandırmak için bazı gün ve geceleri fırsat haline getirmiştir. Aşure günü de bu müstesna günlerden birisidir. Aşure günü Muharrem ayının 10. günü olup Allah katında ayrı bir değeri vardır. Bu gün Rabbimiz 10 ayrı peygambere 10 ayrı lütufta bulunmuştur: 

Muharremin 10. günü biz Müslümanları büyük bir acıya sevk eden çok elim bir hadisenin de yaşandığı gündür. Efendimiz (s.a.v.)’in gözbebeği biricik torunu, cennetin efendisi Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edildiği gündür. Sırf makam için, mevki için, para için, şan şöhret için davayı satanların peygamber torununa karşı işledikleri bu terör hadisesinden maalesef gereken dersler alınmamıştır.

Bu gün Malatya’da kurulan füze kalkanı ile İran’la karşı karşıya getirildik. Irak’ta binlerce kişiyi katleden NATO kuvvetlerine ortak olduk. Libya’da sadece Müslümanların öldürüldüğü emperyalistlere yardımcı olduk. Suriye ile savaşın eşiğine getirildik.

Müslüman müslümanın kardeşidir. Aşure günü de bu kardeşliğin en güzel örneklerinden biridir. Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak ülkemizi yönetenlere sesleniyoruz: Yeter artık Müslümanların kanının akıtılması, yeter artık siyonizme yapılan uşaklık, yeter artık batıyla yapılan, kuvveti üstün tutanlarla yapılan anlaşmalar. Kendimize gelelim. Özümüze dönelim, aslımızı hatırlayalım, İslama sarılalım. Hem terörün hem ırkçılığın yok edilmesi, hem de Müslüman ülkelerle barışın yolu İslam’dan geçmektedir. Yaşanabilir Bir Türkiye İçin, Yeniden Büyük Türkiye İçin, Yaşanabilir Bir Dünya İçin İslam harcını insan tuğlaları arasına yerleştirelim.

Ayrıca 31 Aralık’ta Giresun Spor Salonu’nda yapacağımız Mekke’nin Fethi programına sizleri ve sizlerin aracılığıyla tüm Giresunlu kardeşlerimi davet ediyorum.”

Fatma Uğurlu
Kerasus Haber




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir