Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8901 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   21 Aralık 2016 - 03:54

Aksu; Nerede Yaşıyorsanız İkametgahınız Orda Olmalı

Büyüt
Küçült
Aksu Nerede Yaşıyorsanız İkametgahınız Orda

Belediye Başkanı Kerim Aksu düzenlediği basın toplantısında, yılsonu itibarıyla yeni nüfusun ortaya çıkacağına dikkat çekerek; “ Nerede yaşıyorsak orada ikametgâhımız olmalı. Burada yaşayıp, bazı vaatlerle başka yere ikametgâhını taşımak hem hukuki, hem ahlaki değildir. Ve hepimize haksızlıktır” dedi.


TERÖRE KARŞI BİRLİK OLMALIYIZ

Toplantı öncesi İstanbul’da ve Kayseri’de yaşanan terör eylemlerine tepkisini ifade eden Başkan Aksu, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileğini tekrarladı. Aksu; “ Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Dün akşam Rusya büyükelçisine düzenlenen suikast hepimiz derinden üzdü. Askerlerimizi, polislerimizi şehir edenlerin bedelini ödemesini bekliyoruz. Güvenlik güçlerimizin yanındayız. Terör karşısında birlik olmalıyız. Hainlere geçit vermemeliyiz. “ ifadesini kullandı.

GERÇEK NÜFUS BELİRLENMELİ

Belediye Başkanı Kerim Aksu, yılsonunda 2016 nüfusunun ortaya çıkacağını ve nüfusa göre ödenek alınacağına dikkat çekerek şu görüşlere yer verdi: “Giresun Merkez de ikamet edip, bazı vaatlerle kayıtlarını ilçelere aldıranların olduğunu duyuyoruz. İnsanlar hizmet gördüğü yerde kayıtlı olmalı ve o hizmetlere katkıda bulunmalıdırlar. Belediye, gelirleri halka hizmet olarak sunar. Hizmet talebinde bulunanlar hizmete katkı sağlamalılar. Hizmeti burada alıp, kaydını başka yere almak doğru değildir. Bunu yapanlar, sizin gibi yaşadığı yerde ikameti bulunanların hakkını yemiş oluyorlar. Yanlış ikamet bildirmenin hukuki yaptırımları olduğu gibi ahlaka uygun olmadığını da düşünüyorum.İnsan nerede yaşıyorsa orada ikameti bulunmalı. Köyde yaşıyorsa köyün nüfusunda olmalı. İlçede yaşıyorsa ilçesinde ikameti olmalı. Üniversitemize gelen misafirlerimiz olarak gördüğümüz öğrencilerimiz kaldıkları sürece ikametgâhlarını buraya taşımalılar. Giresun Belediyesi olarak nüfusumuz artsın diye bir kampanya yapmadık. Gerçek nüfusumuz ortaya çıksın istiyoruz. Kısacası kim nerede yaşıyorsa, hangi belediyeden hizmet alıyorsa yasal olarak zaten orada yazılması gerekiyor. Göç kampanyası değil, hizmete katkısına çağrı yapıyoruz ” dedi. BİZİ BİRLİK GÜÇLENDİRİR

Türkiye’nin son dönemlerde yaşadığı sancılı süreçleri de değerlendiren başkan Aksu; “ Artık neredeyse her gün her yerden şehit haberleri geliyor. Ekonomi çalkantılı, istikrar ve huzur yok. Bizi sadece birlik güçlendirir. Ülkemizin birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Düşünce yapımız ne olursa olsun bizleri saygı, nezaket, hoşgörü güçlendirir. Birbirimize kenetlenip dayanışma içerisinde bunların üstesinden gelmeliyiz ” ifadelerini kullandı.

3 PROJENİN BEDELİ 35 MİLYON LİRA

Basın mensupları ile Giresun’a dair projeleri paylaşan Aksu, şehrin dört bir yanında tüm çalışmaların son hız devam ettiğini belirterek, normalde 5 yılda yapılacak çalışmaların 1 yılda başarıyla yapıldığını ifade etti. Başkan Aksu projeler hakkında şunları söyledi;“Orhan Yılmaz Caddesi, İnönü Caddesi ve Topal Sokak’ta altyapı, üstyapı çalışmaları tamamlandı. Şehir trafiğinin %30’una katkı yapan Kazancılar Yokuşunda taş duvar çalışması var. Cumhuriyet Meydanı’ndaki otopark 35 ilçe güzergâhı ile vatandaşımıza sağlıklı bir ortamda hizmet veriliyor. Doğalgaz şehrimize 2011 yılında geldi. Toplam 114 km yol yenilemesi gerçekleştirdik. Amacımız 3-4 yıl içinde tüm şehrimize ulaşması. Havası temiz bir Giresun için elimizden gelen desteği yapıyoruz. 2017 yılında ilk olarak Gedikkaya Projesi Ocak ayında başlayacak. İnsanlarımız için ferah bir seyir tepesi ve piknik alanları için çalışmalar yapacağız. Beraber Gedikkaya’dan Kale’ye bakacağız. Sokakbaşı Kültür Merkezi çok önemli bir projemiz. Fevzi Çakmak Mahallesi pazar alanı çok büyük bir projemiz. Pazar alanında yapacağımız 9000 metrekarelik otopark çalışması ile şehir içinde park sorununun önemli bir kısmını çözmüş olacağız. Bütün hizmetlerimiz insan odaklıdır. Giresun halkına hizmet katkısı için çağrı yapıyoruz. Üç projenin bedeli 35 milyon liradır. Bu yıl yaptığımız asfalt çalışması beş yılda yapılamamıştır. 2019 yılına kadar bu projeleri tamamlamayı planlıyoruz. ”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir