Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5205 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   18 Haziran 2012 - 15:11

Almanlarla Ortaklık Yolu

Büyüt
Küçült
Almanlarla Ortaklık
Alman işadamlarından oluşan bir heyet bugün Vali Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret etti.

Almanlarla Ortaklık Yolu
Alman işadamlarından oluşan bir heyet bugün Vali Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret etti.   Giresun ve İnsanlığa Hizmet Derneği Başkanı Ayhan Akten, önceki dönem milletvekili Hasan Aydın ve Türk işadamı Ergin Baydemir’in de hazır bulunduğu ziyarette, ilimize yatırımlar ile ilgili karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.   Konuk ekibi ağırlamaktan çok mutlu olduğunu belirten Vali Şahin “Sizlerin gelmesi Giresun’un geleceğine ufuk kazandıracaktır” dedi. Giresun’un kısa bir tanıtımını yapan Vali Şahin, turizm yönünden çok çeşitli olan ilimizde sektörel bazda önemli yatırımlar yapılabileceğinin altını çizdi. 2014 yılı başında havaalanının bitirilmesiyle birlikte ilimize yatırımların ivme kazanacağını söyleyen Vali Şahin, birbirinden güzel 483 yaylayla Türkiye’nin en fazla yaylasının Giresun’da olduğunu söyledi.   Ziyaretin ardından Alman Heyet ve Türk işadamlarına ilimizle ilgili brifing verildi. Toplantı başlangıcında da açıklamalarda bulunan Vali Şahin, son yıllarda ülkemiz ekonomisinin hızlı olarak geliştiğini kaydederek, ilimizde iş kuracak yatırımcılara büyük oranda teşvikler bulunduğunu, son açıklanan yeni teşviklerinde ilimizi sevince boğduğunu ve yatırımcılar için büyük avantajlar sağladığını söyledi. Yabancıların ülkemize yatırım yapmalarında kolaylık sağlamak için sayın Başbakanımız talimatıyla kalkınma ajanslarının kurulduğunu belirten Vali Şahin, arsaların ücretsiz olarak yatırımcıya verildiğini kaydetti. Vali Şahin, “ İlimize yatırım yapacak yatırımcıların problemlerini çözmek devletin ildeki temsilcisi olarak bana ait. Tüm bürokratlarımla beraber ilimizdeki yatırımcılara her türlü yardım ve desteği sağlamaya söz veriyorum” şeklinde konuştu.   Heyette bulunan Almanya’da bulunan İslam Hristiyan Çalışma Birliği Başkanı Hartmut Dreier, Alman İşadamı Hubert Sechulte Kemper’de ilimizi çok güzel bulduklarını, çok da iyi ağırlandıklarını söyleyerek gösterilen konukseverlikten dolayı teşekkür etti. Yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanacağına inandıklarını söyledi.   Brifing sonrası Dreier ve Kemper, sunumun çok faydalı olduğunu belirterek birlikte çalışıp güzel sonuç verecek çalışmalar yaparak ilimizden ayrılmak istediklerini kaydettiler. “Bu toplantı geleceği şekillendirecek ve umutla bakmamızı sağladı. Çok zengin bir turizm potansiyeline sahipsiniz. Bir yerde denize girip diğer yerde kartopu oynayabiliyorsunuz” şeklinde konuşan Dreier ve Kemper Almanya’da Giresun’un sektörel bazda çok yönlü tanıtımını yapmak için bir  toplantı yapılmasını önerdi.    



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir