Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5787 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   07 Aralık 2013 - 12:39

Alucra ‘ Ekmek İsrafına Hayır’ Dedi

Büyüt
Küçült
Alucra ‘ Ekmek İsrafına Hayır’
17 Ocak 2013 tarihinde başlatılan ve bir sosyal sorumluluk projesi olan ‘ Ekmek İsrafının Önlenmesi’ kapsamında Alucra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizatörlüğünde Alucra Kaymakamlığı ve Toprak Mahsuller Ofisi Trabzon Şube Müdürlüğü işbirliğiyle Alucra Belediyesi Toplantı Salonunda ‘Ekmek İsrafının Önlenmesi, Tam Buğday Ekmeği ve Sağlıklı Beslenme’ paneli düzenlendi.

Panel öncesi ilçe merkezinde kortej eşliğinde pankartlarla beraber yürüyüş yapıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan TMO Trabzon Şube Müdürü Vahit Özer;  ‘Dünyamızda başta Afrika ve Güney Asya ülkeleri olmak üzere maruz kaldığı küresel ısınma ve doğal afetler sonucu meydana gelen kuraklık ve açlıkla mücadele ederken gelişmiş ülkelerde ekmek israfının yapılması düşündürücü ve içler acısıdır. Birleşmiş Milletler Tarım Örgütünün (FAO) verilerine göre yılda 842 milyon insan yetersiz beslenmektedir. Dünyamızda buna karşılık yıllık ekonomik değeri 1 trilyon Amerikan doları olan 1,3 milyar gıda israf edilmektedir. Bu kayıp dünyadaki 4 milyar gıda üretiminin üçte birine denk gelmektedir. Oysaki sadece dörtte biri engellenmesi halinde yani % 25’i engellenmesi halinde dünyamızdaki 842 milyon insanın açlıktan dolayı vermiş olduğu savaşı karşılayacağının altını çizdi. Özer ayrıca Türkiye’de ki verilere bakıldığı zaman günde 6 milyon yılda 2 milyar adet ekmek israf edildiği düşünülürse yıllık ekonomik kaybımız 1 milyar 546 liradır. Un ihracatında Dünya da 1. Sıraya yükselen ülkemizde ne yazık ki 1 yılda israf edilen ekmeğin değeri 1 yılda ihraç ettiğimiz undan elde ettiğimiz döviz girdisiyle aynı düzeyde olduğunu vurguladı’

Alucra Kaymakamı Hacı Arslan Uzan ; ‘Sayın Başbakanımızın hassasiyetleri ve Toprak Mahsulleri Ofisi organizatörlüğünde yürütülen, bir sosyal sorumluluk projesi olan Ekmek İsrafının Önlenmesi kampanyasına destek amacıyla ilçemizde düzenlenen panel ile Alucra ilçesindeki üretici ve tüketicilerimizin tamamının bilinçlenmesini sağlayarak israfın önlenmesinde katkıda bulunmayı planlıyoruz dedi. Sayın Uzan ayrıca ekmeğin tüm dünyada temel besin maddesi olduğu, toplumumuzda kutsal bir değer ifade ettiği ve sofralarımızın baş tacı olarak kabul edildiğini belirti. Ancak kendisine atfedilen onca kutsallığa rağmen gerek dünyada gerek ülkemizde en fazla gıda ürününün maalesef ekmek olduğunun altını çizdi.

Şiran Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr Bilge Bahar; ‘Tahılların ekonomik önemi, ekiliş alanı, verimi, üretimi ve sağlıklı beslenme açısından önemi konuları üzerinde durdu.’

Alucra İlçe sağlık Müdürü Dr. Mümin Karahan; ‘ Obezite ve insan sağlığı  açısından oluşturduğu tehditler üzerinde durdu.

Giresun İl sağlık Müdürlüğü personellerinden diyetisyen Elif Adanur; ‘Obezitede sağlıklı beslenmenin önemini ve nasıl beslenmeliyiz’ konularını ifade etti.

Konuşmaların ardından bayat ekmekle yapılan tatlı ve yemekler yarışmasında dereceye giren hanımların ödülleri verildi.

03 Aralık 2013 tarihinde yapılan panele Kaymakam Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanı Halil İbrahim Yağcıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı  Jandarma Binbaşı Yılmaz Demirelli, Savcı Mecit Alemşah Çetin, Hakim Ahmet Akgül, İlçe Emniyet Amiri Cengizhan Alparslan, Turan Bulutçu Meslek Yüksekokul Müdürü Oktay Orçun Beken, Şiran Meslek Yüksekokul Müdürü  Yrd. Doç.Dr. Bilge Bahar, TMO Trabzon Şube Müdürü Vahit Özer, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Demirağ, CHP İlçe Başkanı Osman Seferoğlu, İ Gıda Tarı ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Yem Şube Müdürü Ali Galip Çakır, İl Sağlık Müdürlüğü Personeli Diyetisyen Elif Adanur, İlçe Kamu Kurum ve Kuruluşları Müdürleri, İlçe Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, İlçe Üniversite ve Lise Öğretmen ve Öğrencileri, İlçe halkı katıldı.

Panelin sonlanmasıyla panele katılan misafirlerimize ilçemiz lezzetlerinden olan keşkek ikramı yapıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir