Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6466 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   30 Haziran 2012 - 18:42

Artık Cepte Mühür Taşıma Dönemi Bitti

Büyüt
Küçült
Artık Cepte Mühür Taşıma Dönemi
Üç ay önce muhtarlarla yaptığı toplantıda kendilerine bilgisayar dağıtacağı sözünü veren Vali Şahin, verdiği sözü tutarak il merkezine bağlı 45 köy muhtarına bilgisayar ve yazıcı dağıttı.

Üç ay önce muhtarlarla yaptığı toplantıda kendilerine bilgisayar dağıtacağı sözünü veren Vali Şahin, verdiği sözü tutarak il merkezine bağlı 45 köy muhtarına bilgisayar ve yazıcı dağıttı.       

               

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle bilgisayarlarına kavuşan köy muhtarları bundan böyle işlemlerini bilgisayarla halledecek.

 İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Taşkın, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hasan Karaman ve Merkez İlçe Nüfus Müdürü Coşkun Kıvrak’ın hazır bulunduğu toplantıda konuşan Vali Dursun Ali Şahin, muhtarlar için artık cepte mühür taşıma döneminin bittiğini belirterek, “Gönül ister ki bütün muhtarların bilgisayarı olsun ve bilgisayarla iş yapsın. Benim ahdimdir bütün muhtarların köy konağı olsun, makam odası olsun, bilgisayarı olsun. Valinin, kaymakamın nasıl makamı varsa muhtarlarında makamı olacaktır. Mahalle Muhtarlarına da bilgisayar temin etme çalışmalarımız bulunmaktadır. Bu sadece bizim gayretimizle olmaz.  Bunun için muhtarların da çaba harcaması gerekir. Bu bilgisayarlar benim sizlere armağanımdır. Muhtar; Vali’nin, Kaymakam´ın temsilcisidir. Bu bilgisayarları demirbaşa kaydederek vatandaşların iş ve işlemlerini bu bilgisayarlar vasıtasıyla hızlandıracaksınız. Vatandaşlar arasında ayrım yapmadan herkese eşit mesafede hizmet vereceksiniz. Bu bilgisayarlar, sizlerin çalışmalarınızda işlerinizi kolaylaştıracak, prestijinizi artıracaktır. Bilgisayarlarınız hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.” şeklinde konuştu.

 Muhtarların bilgisayarlarına kavuşmasının memnun edici bir gelişme olduğunu söyleyen Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı Ertuğrul Oksal, “Bu bilgisayarlar sayesinde, köy muhtarları köyden şehre inmeden vatandaşının hizmetini köyde bire bir karşılayacak duruma  gelecek. Fax, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine girip işlem yapmak gibi bir çok işlemi yapmada muhtarlara çok kolaylıklar sağlayacaktır. Bu hususta sayın valimize göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Muhtarları önemsediğini düşünüyoruz ve bu hediyeyi bütün yurt genelinde olmasını  da temenni ediyoruz.” diye konuştu.

 Törenin ardından muhtarlara İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hasan Karaman ve Merkez İlçe Nüfus Müdürü Coşkun Kıvrak tarafından ‘Adres Kayıt Sisteminde Muhtarların Yetki ve Sorumlulukları’ konusunda kısa bir bilgilendirme eğitimi verildi.

HORONAGA



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir