Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3541 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   22 Eylül 2022 - 08:53

ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Büyüt
Küçült
ATIKSU ARITMA TESİSİ YAPIM ÇALIŞMALARI

MÜŞAVİR FİRMA İLE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Giresun’un elzem ihtiyaçlarından olan Atıksu Arıtma Tesisi projesi yapımı kapsamında teknik işler ile eş zamanlı olarak idari ve finansal çalışmalar da devam ediyor.

Atıksu Arıtma Tesisi Batlama havzasının girişinde belediye konkasör tesislerinin yer aldığı 28 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak olup, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu müşavir firma yetkilileri ile bir araya gelerek projenin son durumu hakkında bilgi aldı.
Bu kapsamda, firmanın Batlama şantiye alanında müşavir firma olan WYG International Danışmanlık firması tarafından belediye bünyesinde su ve kanalizasyon hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülmesi amacı ile teknik destek ve kontrollük hizmetleri kapasite geliştirme bileşeni ve işletme modeli konulu Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun da katıldığı bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu projenin hayata geçmesiyle birlikte Giresun’un en önemli sorununun çözüme kavuşacağını bildirerek: “Giresun Atıksu Projesi tamamlandıktan sonra mavi bayraklı plajların yanı sıra su ve kanalizasyon hizmetlerinin daha kaliteli yürütülmesi amacı ile çalışmalarımıza devam edilmektedir” dedi

Şenlikoğlu, projenin son sistem teknoloji ve bazı özellikleriyle Türkiye’de bir ilk olacağını da anlatarak, tesisin yapıldığı alana yakın konut sahiplerinin endişe etmemesini, çünkü hiçbir şekilde koku, sızma veya gürültü yaşanmayacağını tekrarladı.
İPA-2 Programı çerçevesinde 22 milyon Euro bedelli projenin maliyetinin %77’i Avrupa Birliği, %9’u Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, %14'ü ise Giresun Belediyesi tarafından karşılanıyor.
Tesisin çamur havuzunda oluşacak metan gazı ise kurulacak enerji üretim tesisiyle elektrik enerjisine çevrilecek. Bu sayede Atıksu Arıtma Tesisi içerisine kurulacak elektrik üretim tesisiyle, kendi elektriğinin yüzde 75’ini karşılayacak.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir