Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5595 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   22 Kasım 2012 - 11:47

ATM Fareleri Yakalandı

Büyüt
Küçült
ATM Fareleri
Güvenlik güçleri ATM dolandırıcılarını başarılı bir operasyonla yakaladı. İl Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

ATM Fareleri Yakalandı

Güvenlik güçleri ATM dolandırıcılarını baÅŸarılı bir operasyonla yakaladı. Ä°l Emniyet Müdürlüğünden konuya iliÅŸkin yapılan açıklama şöyle:   “11.11.2012 Günü Saat 14:10 sıralarında AsayiÅŸ Åžube Müdürlüğümüz ekiplerince Bankalar bölgesindeki ATM cihazları ve çevresinde meydana gelebilecek dolandırıcılık ve kart kopyalama suçlarına yönelik yapılan önleme amaçlı kontrollerde:   Belediye meydanında bulunan bir banka ÅŸubesinin ATM sine Kart Kopyalama Cihazı yerleÅŸtirildiÄŸi tespit edilmiÅŸtir.Olayla ilgili olarak şüphelilerin kimliklerinin tespiti için yapılan çalışmalarda ilimiz bankalar bölgesi güven timlerimiz ve diÄŸer görevlilerimizce sürekli olarak kontrol edilmesi sonucunda:   17.11.2012 günü olayın şüphelileri 1989 doÄŸumlu S.E, 1980 doÄŸumlu M.Ãœ ve 1981 doÄŸumlu R.O.T isimli ÅŸahıslar AsayiÅŸ ÅŸube Müdürlüğü ve BiliÅŸim Suçlarıyla Mücadele Åžube Müdürlüğü ekiplerince Ä°limiz Gazi Caddesi üzerinde yakalanmışlardır. Şüphelilerin yakalandıkları 17/11/2012 tarihinde Ä°limiz Gazi Caddesi üzerinde bulunan baÅŸka bir banka ÅŸubesine ait ATM ye Kart Kopyalama aparatını taktıkları yapılan araÅŸtırmalar neticesinde tespit edilmiÅŸtir.   Şüpheliler üzerinde ve araçlarında yapılan aramalarda; kopyalanan bilgileri klonlamada kullanılan çok miktarda kart, dönüştürücü olarak kullandıkları Ä°nvertör cihazı, yüzlerini kamufle etmek amacıyla olayda kullandıkları 4 adet çeÅŸitli renk ve modellerde ÅŸapka, 2 adet ÅŸemsiye ele geçirilmiÅŸtir.   GeçmiÅŸe dönük ülke genelinde yapılan araÅŸtırmada ise; şüphelilerin 05.09.2012 günü Kayseri ilinde çeÅŸitli Banka ATM Cihazlarına aynı ÅŸekilde Aparat yerleÅŸtirmek suretiyle bir çok kiÅŸinin banka ve kredi kartları bilgilerini kopyaladıkları, bu bilgilerle birçok kiÅŸinin hesabından para çektikleri tespit edilmiÅŸtir. Åžahısların ilimizde yakalanmasıyla beraber Kayseri Ä°linde meydana gelen çok sayıda faili meçhul olayda aydınlatılmıştır.   Ä°limizde şüphelilerin kart kopyalama teÅŸebbüsleri; ekiplerimizce cihazların ATM lerin üzerinde yakalanmasından dolayı baÅŸarılı olamamış; bu sayede birçok vatandaşımızın maÄŸduriyeti önlenmiÅŸtir.   Her iki olayla ilgili olarak Giresun Emniyet Müdürlüğü BiliÅŸim Suçlarıyla Mücadele Åžube Müdürlüğünce Tahkikat baÅŸlatılmıştır. Giresun Emniyet Müdürlüğü BiliÅŸim suçlarıyla Mücadele Åžube Müdürlünde iÅŸlemleri biten ÅŸahıslar Giresun C. BaÅŸsavcılığına çıkartılmış, Ä°lgili Mahkemece tutuklanarak Giresun Cezaevine teslim edilmiÅŸtir.”    




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir