Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7324 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   12 Ekim 2011 - 11:05

''Ayran Fest''e destek istediler

Büyüt
Küçült
Ayran Feste destek
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) üyesi bir grup, her yıl Antalya'da düzenlenen 'October Fest'in (Ekim festivali) İstanbul'da da organize edilmesine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğini protesto etti.

''Ayran Fest''e destek istediler

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) üyesi bir grup, her yıl Antalya'da düzenlenen 'October Fest'in (Ekim festivali) İstanbul'da da organize edilmesine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğini protesto etti.

Kültür Bakanlığını, önümüzdeki yıllarda organize edecekleri “Ayran Fest” adlı festivale destek olmaya çağıran grup üyeleri, daha sonra katılımcılara ayran dağıttı.

Antalya'da ölümlere neden olduğu için tepkiyle karşılanan ve önceki gün İstanbul'da da benzeri düzenlenen bira festivaline ilimizden tepki geldi. Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) üyesi bir grup , dernek önünde toplanarak, festivali protesto etti. Bira festivaline bakanlığın destek verdiğini belirten ÖĞ-DER Giresun Şube Başkanı Recep Yağcı, “Sırf içki tüketimine yönelik bu festival organizasyonuna sporsor olan Kültür Bakanlığı'nın bu tavrını hayretle ve şaşkınlıkla karşılıyor ve kınıyoruz.” dedi.

Toplumun ve özellikle gençlerin ahlakını bozan alkol tüketiminin devlet eliyle desteklendiğini aktaran Yağcı, "Gençlerin faydasına görülen bir etkinliğin girişinde öğrencilere uygulanan indirim, katılımın sağlanması ve katılanların faydalanması için yeterli değildir. Bu uygulamanın bir adım ötesine gidilmeli ve tıpkı diğer milli bayramlarımızda olduğu gibi bugünler de resmi bayramlardan sayılmalı, ilköğretim ve lise talebelerinin bu etkinliğe zorunlu olarak katılımı sağlanmalıdır." diyerek festivali kinayeli bir şekilde eleştirdi.

Bakanlığa bir öneride bulunan Yağcı, "Önümüzdeki yıllarda organize edilebilecek 'Ayran Fest' adlı bir etkinliği de ister sponsor olarak, isterse sade bir destekçi olarak desteklesinler." çağrısında bulundu. Açıklamanın ardından grup üyeleri, yanlarında getirdikleri ayranları arkadaşlarına, polis ve basın mensuplarına ikram etti.

 

 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir