Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5680 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   14 Temmuz 2012 - 18:51

Bakan Yıldız Valiliği Ziyaret Etti

Büyüt
Küçült
Bakan Yıldız Valiliği Ziyaret
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız dün akşam Valiliğimizi ziyaret etti.

Bakan Yıldız Valiliği Ziyaret Etti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız dün akşam Valiliğimizi ziyaret etti.   Valilik girişinde törenle karşılanan Bakan Yıldız, Şeref Defterini imzalamasının ardından Makam’ a geçerek açıklamada bulundu.   Vali Dursun Ali Şahin, “Sizleri Giresun’da ağırlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz” diyerek ilimizle ilgili özet bilgi sundu. Giresun’un yeşil, mavi ve beyaz’ın olduğu bir yer olduğunu ve bütün güzelliklerin buruda toplandığını belirten Vali Şahin “Giresun Deyince akla Kale, Ada, Yayla ve Doğal güzellikler gelir. Giresunlu yaz gelince yaylada olmayı ister. Yaylaya gitmediği yılı yıl saymaz” dedi. İlimizdeki okuma-yazma durumuyla ilgili bilgilerde aktaran Vali Şahin şunları söyledi. “ Göreve başladığında Türkiye genelinde okuma-yazma sıralamasında 34. idik. Son verilerek göre 10. sıraya yükseldik Sadece buy yıl 15.700 kişiyi okur yazar yaptık. Çok kısa sürede 3. veya 4. sıraya yükseleceğimizi belirtmek isterim”     Bakan Yıldız da enerji sektörüyle ilgili koordinasyon toplantısı yapmak için Giresun’a geldiklerini söyledi. Toplantıda, elektrik ve doğalgaz dağıtım hizmetlerindeki sıkıntılar ve bunların çözümlenmesinin değerlendirileceğini kaydeden Bakan Yıldız, basın mensuplarının sorularını da cevapladı.    Enerji sorunuyla ilgili soruya Bakan Yıldız, "Tükettiğinden daha fazlasını üretebilen Türkiye´nin şu anda elektrik sorunu yoktur. Dün itibariyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bir rekoru kırıldı. 37 bin megavatın üzerinde bir enerji yapılanması sağlandı. Halbuki bizim şu anda arzımız 40 bin megavatlar civarında. Dolayısıyla Türkiye´nin bir enerji sorunu bulunmamakta. Ancak büyüyen Türkiye bir yıl içinde yüzde 11,8´lik enerji sektöründe tüketim de büyüdü. Bir yıl içinde bu rakamla büyümek, hele hele bir kısım AB ülkeleriyle karşılaştırırsak, onların 7-8 yıllık büyümesine denk geliyor. Türkiye enerji sektöründe çok daha hızlı büyümek zorunda. O yüzden yolumuza devam ediyoruz. Türkiye hak ettiği noktadan daha da iyi noktalara gidecektir. Biz de sektör olarak elimizden geleni yapacağız." dedi.   Bakan Yıldız HES le ilgili bir soruyu ise şu şekilde cevapladı. "HES, yerli kaynak demektir. Çevreye, yeşile duyarlı ve aynı zamanda dokuyu bozmaksızın iyi bir yapılanma sağlamamız lazım. Biraz hoyratça çalışan müteahhitlerimiz var. Onların da mutlaka ikaz edilmesi gerekiyor ki biz de bunu yapıyoruz. Ama yerli kaynak halinde bunların Türkiye´ye kazandırılması lazım. Eğer biz bunlara yerli kaynak olarak karşı çıkarsak, bunlar bize yol, su, köprü olarak değil de ithal doğalgaz olarak geri dönüyor. Cebimizden daha fazla döviz çıkıyor. Biz de buna çok tahammül edemeyiz." Açıklamaların ardından ,Vali Ali Şahin, Bakan Yıldız’ın yakasına bir çotanak rozeti taktı.   Ziyarette; Milletvekili Adem Tatlı, Ak Parti İl Başkanı Av Sabri Öztürk, il Genel Meclis Başkanı Osman Öden de hazır bulundu.    

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir