Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5161 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   20 Ekim 2011 - 19:06

Bakanlık Yetkilisinden Vali Şahin' e Övdü

Büyüt
Küçült
Bakanlık Yetkilisinden Vali Şahin e
Vali Dursun Ali Şahin, mevsimlik fındık işçilerinin ilimizdeki konaklamalarında göstermiş olduğu başarılı uygulamalarından dolayı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilisi tarafından örnek gösterildi.

BAKANLIK YETKİLİSİNDEN VALİ ŞAHİN’E ÖVGÜ 
 

  Vali Dursun Ali Şahin, mevsimlik fındık işçilerinin ilimizdeki konaklamalarında göstermiş olduğu başarılı uygulamalarından dolayı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilisi tarafından örnek gösterildi. 

     

      Fındık tarımında “Çocuk İşçiliği”nin önlenmesi ile ilgili toplantı bugün New Jasmin otelde yapıldı. 

      Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya fındık üretilen Giresun, Ordu, Trabzon, Sakarya ve Düzce illerinden idarecilerin yanı sıra, fındıkla ilgili birim yetkilileri katıldı. 

      Toplantı  başlangıcında bir konuşma yapan Çalışma Genel Müdür Yardımcısı  Saadettin Akyıl, Hollanda devlet televizyonunda Türkiye’de fındık hasatın da küçük çocukların çalıştırılmasıyla ilgili olumsuz propagandadan sonra Bakanlıkça başlatılan çalışmaların değerlendirilmesini yapmak üzere bu toplantının düzenlendiğini söyledi. 

      Akyıl, yaklaşık 4 ay önce fındık üretimim yapılan illerin İl İstihdam ve Meslek Eğitimi Toplantılarına katılarak konuya açıklık getirdiğini hatırlatarak, bu toplantıda yapılan uygulamaların ele alınacağını kaydetti. 

    

      Giresun’da fındık işçileri için hazırlanan geçici konaklama yerlerinin örnek olduğunu ve Bakanlık tarafından takdirle karşılandığını  aktaran Akyıl, bu başarılı çalışmalarından dolayı Bakanlığın adına Vali Şahin’e teşekkür etti. 

      Vali Şahin’de kendisinin de bir fındık üreticisi olduğu için, fındık işçilerinin barınma ve diğer sorunlarını iyi bildiğini belirterek “İnsan, insanın hizmetkarı olduğu müddetçe yücelir, yükselir. Bu anlayışla ekmek parası için gurbete çıkarak ilimize gelen işçileri insanca yaşama hakkını vermemiz gerekiyor. Bu insanların hayat standartlarının yükseltilerek gönüllerinin fethedilmesi, onların güler yüzle karşılanıp, hoş seda ile uğurlanması insanlık görevidir.  

      Bu anlayışla yola çıkarak, ilimiz merkezinde ve 2 ilçemizde işçiler için içinde sıcak suyu, banyosu, çamaşır ve bulaşık makinesi, mescidi, oturma salonu, çocuk oyun alanı bulunan geçici barınma yerleri yaptık. Gelecek yıl diğer bazı ilçelerimizde de bu uygulamayı başlatacağız. Mevcut yerlerde de iyileştirmeler yapacağız. Ayrıca 16 yaşından küçük çocukların çalıştırılmaması için de önlemler alarak çocuk işçi çalıştırmadık. Konuk işçilerimize belediyemizin de katkısıyla iftar ve sahurda yemekler verdik dedi. 

      Konuşmaların ardından her ilin yaptığı uygulamalar slayt sunumuyla aktarıldı. 

      Toplantıya Vali Dursun Ali Şahin, Çalışma Genel Müdür Yardımcısı  Saadettin Akyıl, Ordu Vali Yardımcısı Ömer Adar, 5 ilin fındıkla ilgili kuruluş yetkilileri ile bazı kaymakamlarımız katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir