Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5931 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   03 Ekim 2011 - 19:23

''Ballı Börek Koku Saçıyor''

Büyüt
Küçült
Ballı Börek Koku
Yemekten zehirlenmiş olduğu düşünülen 23 çocuk hastaneye kaldırıldı. Yemek dağıtımı işini yapan Bulancak Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü olayın basında yer almasına tepki vererek basın mensuplarının görevine engel olurken öğrenci velileri ile de tartışmaları kafaları karıştırdı.

ÖĞRENCİLERİMİZİN SAĞLIĞI KİMLERE EMANET?

Bulancak’a bağlı İcilli Köyü İlköğretim okulunda zehirlenme vakası yaşandı. Bulancak Devlet Hastanesine kaldırılan 23 öğrencinin ilk müdahale sonrasında yapılan açıklamada, yedikleri yemekten zehirlenmiş olacağı belirtildi.

 

29 Eylül Perşembe günü, öğrencilerin okulda yedikleri yemek sonrası  bulantı kusma gibi şikâyetleri olduğunu söylemelerinin ardından, öğretmenler ve öğrenci velileri tarafından Bulancak Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yemekten zehirlenmiş olacağı ihtimali üzerine ilk müdahalesi yapılan  öğrencilerin gerekli tedavinin uygulandığı ve sağlık durumunun iyi olduğu kısa sürede taburcu olacakları açıklandı.  

 

Olayı duymasının ardından hastanedeki çocukları ziyaret eden Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan öğrencilerle tek tek ilgilenerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Öte yandan Hastane Başhekimi Uğur Uzun ile de görüşen Kaymakam Elbasan öğrencilerin sağlık durumu ile ilgili bilgiler alarak gerekenlerin yapılması yönünde talimat verdi. 

 

KAYMAKAM ZİYARETİ SIRASINDA BASININ GÖRÜNTÜ ALMASI ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI

 

Zehirlenme vakasının henüz neden kaynaklandığı belli olmayan olayda, okulların yemek dağıtımını yapan Bulancak Öğretmenevi Müdürü ve Öğretmenleri, görüntü ve bilgi almaya çalışan basın mensuplarını engellemeye çalışınca hastanede arbede çıktı.

Bulancak Kaymakamı Tafur Elbasan’ın ziyareti sırasında görüntü almaya çalışan gazeteciler tepki veren Öğretmenevi Müdürü ve Öğretmeni; “Bu olayın basında yer almasını istemiyoruz. Görüntü almayın, fotoğraf çekmeyin” diyerek Basın mensuplarını dışarıya çıkarmaya çalıştı.

 Basın mensuplarına müdahale eden Müdür ve Öğretmene tepki veren öğrenci velileri arasında çıkan kısa süreli tartışma olaya müdahale eden Kaymakamlık görevlileri ve diğer Öğretmenler olayın büyümesini engelledi.

 

 

 

BU OLAYI ÖRTBAS ETMEK İSTEYEN KİM?

23 öğrencinin zehirlenmesi sonucu sorumluların ortaya çıkmasını ve son derece önemli bu konuda neden böyle bir tepki verildiğini anlamadıklarını belirten öğrenci velileri; “Çocuklarımıza bir şey olsaydı bunun hesabını kim verecekti.? Hem suçlu hem güçlü gibi davranan Öğretmenevi yetkilileri bu işi neden örtbas etmeye çalışıyor?

Bu olayı basına sızdırmakla bizi suçluyorlar. Yaşanan olay açık ve nettir. Bizim çocuklarımız burada can derdinde Müdür ve bazı Öğretmenlerin acaba koltuktan olma korkularımı var? Olayın açıklanmasını ve suçlu kimse gerekenin yapılmasını istiyoruz.”dediler.

     

 

Öte yandan, Bulancak öğretmen evi ve ASO Müdürlüğünün yemek dağıtımı yaptığı diğer okullardaki yetkililerden alınan bilgiler doğrultusunda, 29 Eylül Perşembe günü gelen yemeklerde herhangi bir şey olmadığı fakat böreklerde pis bir koku olduğu için yenilmeyip döküldüğü söylenmesi, “Ballı börek koku saçıyor” dedirtti.

 

 

Haber ve fotoğraflar = İnci ZERE

BULANCAK




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir