Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8228 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   14 Ocak 2013 - 18:40

Basın Açıklaması

Büyüt
Küçült
Basın
Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında '' Bakım Parası Kesilen Özürlü Gencin Ailesinin İsyanı'' başlığıyla yer alan haber üzerine aşağıdaki açıklama gerekli görülmüştür.

Basın Açıklaması

Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında '' Bakım Parası Kesilen Özürlü Gencin Ailesinin İsyanı'' başlığıyla yer alan haber üzerine aşağıdaki açıklama gerekli görülmüştür.   Engelli Muharrem Aydın 11.12.2007 tarihinde özürlü evde bakim hizmetinden yararlanmak için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne (Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü)müracaatta bulunmuştur. Yapılan incelemede evde yaşayan kişilerin 4 ( dört ) kişi olduğu Muharrem Aydın´ in 2022 sayılı yasa gereği sakat maaşı aldığı, ailenin başka herhangi bir geliri olmadığı tespit edilmiş, engellinin de bakıma muhtaç olmasından dolayı Şubat 2008 yılında evde bakım yardımına bağlanmıştır.   Yönetmelik gereği evde bakım hizmeti alan kişilerin yılda en az bir kez veya gerektiğinde kontrol edilmesi gerektiğinden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerince 16.05.2012 çarşamba günü saat 14.25 ´ te adres ziyaret edilmiş evde kimsenin yaşamadığı tutanakla tespit edilip bir nüshası adrese bırakılmıştır.   Engelli Muharrem Aydın ´ in bakıcısı annesi Leyla Karabulut (Aydın)(tekrar eski eşi ile evlendiği için soyası değişmiştir.) 21.09.2012 tarihinde Müdürlüğe gelerek kişi sayısında ve gelirlerinde değişiklik olduğunu beyan etmiştir. Kendisinden adres belgesi ve mal beyanı araştırması istenmiş, yapılan araştırma sonucu evde yaşayan kişilerin 5 ( beş ) kişiye yükseldiği ve ayrıca özürlünün kardeşi Murat Aydın ´ in Giresun il özel idaresinde ayniyat memuru olarak işe başladığı tespit edilmiştir.   Yapılan yeni ekonomik gelir durumunda özürlü Muharrem Aydın ´ in 2022 sayılı yasa gereği 07.09.2012 tarihli maaş belgesinde 3 aylık 1.225.62 TL. aldığı ve özürlünün kardeşi Murat Aydın´ in Eylül 2012 maaş belgesinde ise 1.984.87 TL aldığı belgelenmiştir.   Ailede kişi başına düşen aylık gelir yönetmelikte belirtilen tutarı geçtiği tespit edildiğinden (ailede kişi başına düşen aylık gelir asgari ücret netinin 2/3’ünü geçmektedir) yardımlar ilgili Müdürlükçe 01.10.2012 tarihinde durdurulmuştur.   Kamuoyunun bilgisine sunulur.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir