Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12629 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   19 Şubat 2014 - 12:28

Basınla Seçim Toplantısı

Büyüt
Küçült
Basınla Seçim
Vali Hasan Karahan, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin sağlıklı, güvenli ve sakin bir ortamda yapılabilmesi için basın mensuplarıyla bir toplantı düzenledi.

Toplantıda, seçim için bugüne kadar yapılan hazırlıkları aktaran Vali Karahan, “Yaptıklarımızı bir sunum olarak sizlerin aracılığıyla Giresunlu hemşerilerimize duyuracağız. Böylelikle 30 Mart seçimlerini sağlıklı güvenli sakin bir ortamda yapılması için elimizden geleni yapmış olacağız. Bu seçim bütün milletimizin birlikte yaptığı belki de tek işlemdir. Hem devletiyle hem vatandaşıyla hepimizi bu işin içindeyiz. Tüm milletin katıldığı dahil olduğu bir süreç. Bunu en iyi şekilde götürmeye çalışıyoruz. Bu güne kadar da hemşerilerimize teşekkür ediyoruz, gayet sakin, olumlu, uyumlu bir şekilde yürüyor. Herhangi bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar inşallah bundan sonra da olmaz.  Ama biz seçimin sağlıklı bir ortamda yapılması için aklımıza gelen gelmeyen her türlü konuda tedbir alıp işlemlerimizi tamamlayacağız. 31 Mart sabahı olarak da yeni yerel yöneticilerimizle birlikte görevimizi devam ettireceğiz. Bu ana kadar gayet iyi bir şekilde bilgilendiriyorsunuz hem de kamuoyu yapıcısısınız bir anlamda basın tabi ki önemli. Bizde basın bizi nasıl görüyor, kamunun hizmetlerini aldığı tedbirleri nasıl değerlendiriyor ve önerileri nelerdir diye böyle bir toplantı düzenledik.” dedi

 

Bir basın mensubunun sorusu üzerine Vali Karahan “Seçim demokrasinin olmazsa olmazı. Bildiğimiz başka bir yöntem de yok. İnsanlar gerek genel yöneticilere gerekse yerel yöneticileri seçim yoluyla seçiyorlar.  Belli süreler içinde. Tabi ki vatandaş oyunu bir adil demokratik vicdanına göre kendisini temsil edecek, kendisine hizmet edecek makamları seçim yoluyla belirliyor. Bu konuda bir şey söylemek doğru değil.  Bu güne kadar vatandaşlarımızın oylarını bir kuyumcu hassasiyetiyle değerlendirdiklerini biliyoruz.  Benimde Vali olarak ilk seçimim. Benim açımdan da önemli. İnşallah en güzel bir şekilde tamamlarız. Vatandaşımızın oyu kıymetlidir” şeklinde görüşlerini açıkladı.


 

Seçim güvenliği ile ilgili soruyu da cevaplayan Vali Karahan şunları söyledi, “Seçim güvenliği olarak içişleri bakanlığı ve valilik olarak burada birinci görevimiz seçimin en güvenli olarak yapılmasını temin etmek. Vali olarak da benim sorumluluğumda. Geçenlerde Ankara’da bir toplantı yaptık. Orda da en önemli kon buydu. Biz vatandaşın oyunu en rahat en güvenli bir şekilde gidip sandığa atıp yine en güvenli bir şekilde alması için elimizden gelen her türlü tedbiri alıyoruz ve alacağız da. Her türlü ihtimali düşünüp ona göre planlarımızı yapıyoruz, ona göre il merkezlerde ve ilçelerimizde tedbirlerimi alıyoruz.  Dolayısıyla burada bir sıkıntı yok. Şu ana kadar gidişimiz normal. Bu şekilde devam edeceğini umuyorum.”

Vali Karahan, engelli ve yaşlıların sandık alanına götürülüp getirilmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterileceğini sözlerine ekledi.

 

Konuşmanın ardından seçim güvenliğiyle ilgili sunum yapıldı. Basın mensupları da görüş ve önerilerini açıkladılar.

 

İlimiz merkezinde köyler dahil 91.078 seçmen 319 sandıkta, köyler hariç ise 72.793 seçmen 244 sandıkta oy kullanacak.

 

Toplantıya Vali Yardımcıları Bekir Ergök, Yüksel Çelik, İl Jandarma Komutanı J.Albay Selahattin Acara, il Emniyet Müdürü Hikmet Bulak ile bazı yetkililer de katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir