Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6095 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   13 Ekim 2011 - 16:01

Başkan Aydın'dan Kamuoyuna Açıklama

Büyüt
Küçült
Başkan Aydından Kamuoyuna
Bulancak'ta Orman İşletme Müdürlüğüne aitken Belediye ye geçen ve halk arasında kütük deposu olarak bilinen arazi ve akıllı su sayacı ile ilgili mahalli basında çıkan haberlere istinaden Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN bir açıklama yaptı.

  Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN son günlerde basında çıkan bazı haberlere yönelik basın açıklamasında bulundu. 

     Bulancak'ta Orman İşletme Müdürlüğüne aitken Belediye ye geçen ve halk arasında kütük deposu olarak bilinen arazi ve akıllı su sayacı ile ilgili mahalli basında çıkan haberlere istinaden Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN bir açıklama yaptı. Başkan açıklamasında; “Halkımızca kütük deposu olarak bilinen yer 18 dönüm, bunun 10 dönümlük yerine yüksek okul yapıldı, geriye kalan 8 dönümlük alanın 5 dönümüne Adalet Sarayı yapmayı planladık ancak, yer Adalet Sarayı için uygun bulunmadı. Biz de bunun üzerine bu araziyi belediyeye gelir sağlaması için imara açtık. İmara açtığımız yer kamu hizmeti için kullanılacaktır. Ayrıca bu arazinin imara açılması nedeniyle geri alınacağı eleştirileri yapılıyor. Biz bu kararı aldık ama ilgili kurumlarla bir sakıncası olup olmadığını, aksi bir durumun oluşup oluşmayacağını paylaşacağız. Sakıncası yoksa kararı uygulamaya koyacağız. CHP İlçe Başkanı kime rant temin edeceğimizi açıklasın. Eğer buradan bir rant elde edilecekse bu rantta Bulancak için Bulancak Belediyesi için olur. Bulancak Belediyesi'nin güçlenmesinden neden bu kadar rahatsızlık duyuyorlar acaba?” dedi.

 
  Arazinin şimdilik sadece imara açıldığını ve kimseye verilmediğini de söyleyen Belediye Başkanı Av. Kadir Aydın, "Birine vereceksek o vakit ihale açarız. Fatma Hanım da bu ihaleye katılır. Eğer kendisini ihaleye almazsak o vakit konuşur” dedi. 

      Belediye su abonelerine akılla sayaç alınması ve taktırılmasına yönelik yine basında çıkan haberlere istinaden yapmış olduğu açıklamasında; “ 07.10.2011 tarihli Belediye Meclisi toplantısında, Belediyemiz su abonelerinin tüketimini izlemek ve yönetmek, sayaç okuma işlemleri ile bu işe ait maliyet giderlerinden tasarrufa gitmek, kaçak su kullanımını en aza indirebilmek, ev sahibi-kiracı sorununu azaltmak ve lüzumsuz su kullanımına son verilebilmesi amacıyla, ön ödemeli elektronik kartlı su sayacı kullanımına geçilmesini görüştük. Bu sayaçları taktırmak yeni abone olacaklara zorunlu, eski abonelerinden yeni ön ödemeli akıllı kartlı su sayacına geçmek isteyenlere, sayaç bedeli kadar ücretsiz su tüketimi sağlanacaktır. Yani eski abone akıllı su sayacı taktırdığında sayaç bedeli kadar su ücretsiz olarak verilecek. Bunun uygulaması 01.01.2012 tarihinden itibaren yapılacaktır. Ülkemizin birçok belediyesinde uygulanan “Akıllı Kartlı Su Sayacı” uygulamasını ilçemize getiriyoruz. Gelişen teknolojiden ilçemizin de yararlanması iyi düşünüldüğünde uzun vadede ilçemizin yararına olacaktır. Ayrıca şunu da belirteyim ki, ben bu zamana kadar hiçbir yerde “halkımızdan su parası almayacağız” vaadinde bulunmadım. ” Dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir