Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5555 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   19 Ekim 2011 - 18:46

Başkonsolos'tan Vali Şahin'e Ziyaret

Büyüt
Küçült
Başkonsolostan Vali Şahine
İran'ın Trabzon Başkonsolosu Ali Nikan Vali Dursun Ali Şahin'i bugün makamında ziyaret etti.

İran'ın Trabzon Başkonsolosu Ali Nikan Vali Dursun Ali Şahin'i bugün makamında ziyaret etti.

           Bakonsolos Nikan basın-yayın organlarından takip ettiği ve performansına hayran kaldığı Vali Şahin’i yakından tanımak ve ülkesi ile Giresun arasındaki bağları kuvvetlendirmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi. 

            Başkonsolos Nikan köklü bir tarihi olan İran ile Türkiye’nin bölgenin iki güçlü ülkesi olduğunu belirterek, günümüzde  iki ülke ilişkilerinin daha da geliştiğini kaydetti.               Son zamanlarda İran ile Türkiye arasında çeşitli alanlarda olduğu gibi ticari ilişkilerde de önemli gelişmeler olduğunu kaydeden Başkonsolos Nikan “İki ülke arasında ilişkileri daha üst düzeye çıkarılması ve gelişmesinde Sayın Vali ve benimde payım olsun istiyoruz. Türkiye ile sürekli dost olduk. Son yıllarda ilişkilerimizde olumlu yönde gelişiyor.Türkiye kadim dostumuz.Biz bu dostluğu daha da geliştirmek istiyoruz.”diyerek daha önce başlatılan ve yarıda kalan Giresun’la Urmiye .şehrinin kardeş şehir olmasına destek istedi.               Vali Şahin’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, komşumuz İran ile 1635 yılında yaptığımız Kars-ı Şirin Antlaşması ile bugünkü sınırlarımızın çizildiğini ve o tarihten bu yana ilişkilerde hep dostluğun hakim olduğunu kaydetti.               Başkonkonsolos Nikan’a ilin tanıtımını da yapan Vali Şahin, dünyada en kaliteli fındığın Giresun’da yetiştiğini ve fındıktan çok çeşitli ürünler yapıldığını kaydederek ticari ilişkilerde fındığın temel olabileceğini söyledi.               “Her şeyin yenisi dostluğun eskisi makbuldür.” diyerek sözlerine devam eden Vali Şahin, Urmiye şehri ile kardeş şehir olunması için gerekli çalışmaları başlatacağını, bu sayede ilişkilerimizin daha da artacağını söyledi. Vali Şahin, ticaret, turizm,spor alanlarında ilişkilerimiz olabileceği gibi üniversitelerimiz arasında da işbirliği yapılabileceğini sözlerine ekledi.               Konukları ile öğle yemeğini birlikte yiyen Vali Şahin, onlara ilimizi tanıtıcı çeşitli hediyeler verdi. Başkonsolos Nikan da Vali Şahin’e el yapımı şekerlik hediye etti.      


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir