Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7031 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   11 Åžubat 2013 - 12:25

Batlama Mantarcılık' dan Açıklama

Büyüt
Küçült
Batlama Mantarcılık dan
Geçtiğimiz günlerde Keşap İlçe Kaymakamlığı tarafından tanıtımı yapılan İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Projesi hayata geçiyor haberi üzerine, bu işi daha önceden yapanlarda meydana çıktı.


Geçtiğimiz günlerde Keşap İlçe Kaymakamlığı tarafından tanıtımı yapılan İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Projesi hayata geçiyor haberi üzerine, bu işi daha önceden yapanlarda meydana çıktı.

 

KeÅŸap Kaymakamı Dr. Polat Kara, Ä°stiridye Mantarı Karadeniz Bölgesinde sadece KeÅŸap’ta üretildiÄŸini açıklamasından sonra, Batlama mantarcılık firması bir basın açıklaması yaparak Ä°stiridye mantarının geçtiÄŸimiz AÄŸustos ayından bu yana Ä°niÅŸdibi Beldesinde üretilerek ulusal pazarda satışının yapıldığı bildirildi.

 

İstiridye mantarının içindeki yağ oranının düşük olması nedeniyle kalbe iyi geldiği, kolesterolü düşürdüğü ve bu nedenle de bitkisel protein deposu olduğu yapılan araştırmalarda iltihaplanmayı engelleyici aktivitesi antibiyotik, antiviral, bağışıklığa etkisi ve kanseri engelleyici aktivitesiyle çok sayıda hastalıkların tedavisinde rol oynadığı bilinmektedir.

 

 

Firma yetkilileri; Karakulak Mantarı, Kayın Mantarı, Kavak Mantarı gibi yöresel isimlere sahip olan bu mantar türünü ilk defa DoÄŸu Karadeniz Bölgesi’nde kendilerinin ürettiÄŸinison yıllarda çok popüler olan bu mantar türünü organik ortamda hiçbir kimyasal madde ve gübre kullanılmadan yetiÅŸtirdiklerini ifade etti.

 

Tamamen öz kaynakları ile finanse ettikleri hiçbir kurumdan destek almadan kurdukları aylık 4 ton kapasiteli tesislerinde geçtiÄŸimiz yılın AÄŸustos ayından bu yana ürettikleri mantarı ağırlıklı olarak büyükÅŸehirlerde toptancı firmalara ve kısmen ilimizdeki baÅŸta Afta Market olmak üzere perakende satış yapan firmalara ve semt pazarlarına verdiklerini, bunun yanında Ä°stanbul’da kurdukları irtibat bürosu ve soÄŸuk hava deposu vasıtasıyla ağırlıklı olarak burada faaliyet gösteren yerel ve ulusal zincir marketler ve büyük oteller ile anlaÅŸma yaparak doÄŸrudan satış yapmaya baÅŸladıklarını belirtti.

 

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayından bu yana ilimizden ve çevre illerden çok sayıda kişinin üretim amacıyla kendilerini arayarak bu işi yapmak istediklerini kendilerinden mantar üretimi için hazır kompost istediklerini ancak ilk etapta tesisin kendi ihtiyaçlarına cevap verecek miktarda kompost üretimi yaptıklarından bu talebi karşılayamadıklarını belirten firma yetkilileri gerçekleştirdikleri yeni yatırımlar ile artık bu talebe cevap vermeye başlayacaklarını bu kapsamda önümüzdeki aydan itibaren başta ilimiz ve Doğu Karadeniz Bölgesi olmak tüm ülke genelinde bu mantarı üretmek isteyen girişimcilere en iyi şekilde pastörize edilmiş, tohumu ekilmiş her haliyle ürün vermeye hazır bir şekilde mantar kompostu satışı yapmaya başlayacaklarını üreticilerin aldıkları bu komposttan verdikleri talimatı uygulayarak 25-30 gün içinde ürün almaya başlayacakları ve ayrıca üretecekleri mantara alım garantisi vereceklerini ifade etti.

 

 

İstiridye mantarı üretiminin yanı sıra Kestane Mantarı, Kuzu Göbeği gibi yemeklik mantar çeşitleri ile Kırmızı Reishi, Shıı-take gibi tıbbi değeri olan diğer mantar çeşitlerini de üretmek amacıyla çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu yakın zamanda adı geçen mantar türlerini üretmeye başlayarak bu konuda bölgede öncü olmayı ve bölge ekonomisine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirttiler.

 

Daha detaylı bilgi için Batlama Mantar web sitesi için www.batlamantar.com

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir