Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6423 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   21 Mayıs 2012 - 10:49

Binlerce Yıllık Geleneğe, AKP'liler Sahip Çıkmadı

Büyüt
Küçült
Binlerce Yıllık Geleneğe, AKPliler Sahip
Uluslararası Giresun Aksu Fesivali, AKP'lilerin gelmemesine rağmen coşku ile kutlanmaya devam edildi. Ordu'nun CHP'li Belediye Başkanı Seyit Torun'un katıldığı festivale, AK Parti'lilerden kimsenin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Uluslararası Giresun Aksu Fesivali, AKP’lilerin gelmemesine rağmen coşku ile kutlanmaya devam edildi. Ordu'nun CHP'li Belediye Başkanı Seyit Torun'un katıldığı festivale, AKP’lilerden kimsenin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

AKP'li Milletvekillerinin Geleneksel Aksu Festivali’ne katılmaması değişik yorumlara neden oldu.   Bazı vatandaşlar "AKP'liler Feshane Giresun Günleri'ne katıldı" derken, bazıları ise; "Vali Şahin de Giresun Feshane Günleri'ne katılmıştı. Ama bugün de burada Giresunlularla birlikte" dedi.   Binlerce yıllık gelenek olan Aksu Festivali'ne gelmeyen AKP'li milletvekillerinin bir basın açıklamasıyla katılmama sebepleri hakkkında halkı bilgilendirmesi bekleniyor.   Kamuoyu ise; "AKP’lilerin İstanbul'daki Giresun Günleri'ne, CHP kurmaylarının ise Aksu'ya sahip çıkmasının şehre yarar sağlamayacağının kanısında. Bu tarz etkinliklerde herkesin tek yumruk olması gerekir. Sadece Giresun Feshane Günleri’ne sahip çıkmak yerine, her 2 organizasyona da sahip çıkmalarını bekliyorduk’ dediler.  

Aksu Festival Alanı'ndaki etkinliğin açılış törenine Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun yanı sıra, Vali Dursun Ali Şahin, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

    

Festivalin açılış konuşmasını yapan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 4 bin yıllık geleneği yıllardır canlandırmaya devam ettiklerini belirterek, şöyle dedi: 

"4 bin yıllık coşku devam ediyor ve insanlar büyük ilgi gösteriyor. Bu festivalin milattan önce 800 yılına kadar giden bir tarihi var. Bu tarihte Türklerin ilk buluşma noktası Aksu bölgesi. Bunu mitolojik olarak da canlandırdık. Bu geleneğin turizme katkı sağlaması amacıyla da uluslararası hale getirmeye çalışıyoruz. Umarız tüm Türkiye'yi ve Avrupa'yı kentimize davet edeceğiz. Giresun adasını turizme kazandırarak bu bölgede o mitolojik yapıyı oluşturacağız. Bugün size bolluk ve bereket getirsin, herkesin umudu ve dileği bir olsun." 

    

Vali Dursun Ali Şahin de, şenlik ile coşkulu günlerin başladıdığını anlatırken, "Bu festivaller, insanların daha canlı daha dinç olmasını sağlayacak. Evrenin yeşillenmesi bizlere de bir heyecan getirecektir. Bunu da festivallerle yaşayacağız. Bu tür etkinliklerde halkımızla buluşmak bizlere huzur veriyor. Giresun cennetin bir parçası ve bu cennette yaşayan Allah'ın torpilli kulları Giresunlular, bu güzellikleri hak ediyor." diye konuştu. 

       

Festivalde, davetliler, protokol üyeleri, Bulgaristan, Gürcistan, Rusya, Endonezya, Giresun Folklor Kültür Sanat Derneği (GİFSAD), İzmir Gaziemir Folklor Eğitim Merkezi (GAFEM) ile Giresun Belediyesi halk oyunları ekiplerinin temsilcileri, gelenekleri sembolize ederek dilek tutarak, üç kez sacayağından geçti, Aksu Deresi'ne 7 çift, 1 tek taş attı. 

Daha sonra konuk ülke halk dansları toplulukları ile diğer halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Yerel sanatçılar da sevilen türküleri seslendirdi.

kerasushaber.net




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir