Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8178 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   22 Nisan 2012 - 19:46

Bir Proje Yarışmasının Ardından

Büyüt
Küçült
Bir Proje Yarışmasının
TÜBİTAK-Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Türkiye genelinde bu yıl 7.si düzenlenen 2012 BU BENİM ESERİM PROJE YARIŞMASI na Doğankent İlköğretim Okulu öğretmenleri hazırladıkları Fen ve Matematik Projeleriyle katıldılar.

Bir Proje Yarışmasının Ardından

TÜBİTAK-Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Türkiye genelinde bu yıl 7.si düzenlenen 2012 BU BENİM ESERİM PROJE YARIŞMASI na Doğankent İlköğretim Okulu öğretmenleri hazırladıkları Fen ve Matematik Projeleriyle katıldılar.

    

Projeleri Giresun genelinde yapılan toplam 384 proje başvurusu arasında TÜBİTAK bölge bilim kurulu tarafından kabul edilen üç proje içine girdi. Samsun bölge çalışma grubu ve TÜBİTAK bilim kurulları tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda ise bölge genelinde yapılan toplam 11.240 proje arasında ilk 80 e girerek sergilenmek üzere Samsun OMTEL TEPE OTELde düzenlenen proje tanıtım sergisine davet edildi. 9-12 Nisan 2012 tarihleri arasında Samsun TEPE OTEL de yapmış olunan sergi sırasında projelerimiz, stantlarımızı gezen yüzlerce ziyaretçinin büyük ilgisini ve hayranlığını üzerine çekmeyi başardı. Şüphesiz 7 ilin katıldığı ve toplam 11.240 projenin yarıştığı böyle büyük bir organizasyonda Giresunda ilk üçe ve bölgede ilk 80 içine girerek bölge sergisine davet edilmek ve orada Doğankent İlköğretim okulu, Doğankenti ve Giresunu temsil etmek Doğankent için gurur verici bir güzellikti.

Fen Bilgisi Öğretmeni Mustafa Kılıç, kendi projesi olan fen projesi hakkında şunları söyledi, Her şeyden önce projem yangın güvenlik sistemi ile ilgili bir proje idi.

1.Projenin adı: ALO Yangın İmdat

2.Projenin Amac: Evlerde ve işyerlerinde insan bulunmadığı durumlarda çeşitli nedenlerle meydana gelebilecek  yangın ya da yangın tehlikelerine karşı ilgili kişi ve kuruluşları zamanında uyarmak.

3.Projenin Çalışması: Bir tehlike durumunda ev içindeki sıcaklık derecesi:

A.30 dereceyi geçtiğinde özel bir yazılım içeren mikro denetleyici  yardımıyla otomatik olarak  ev sahibinin cep  telefonuna uydu üzerinden EVİNİZDEKİ SICAKLIK 30 DERECEYİ GEÇTİ. LÜTFEN EVİNİZDEN HABER ALINIZ şeklinde bir mesaj yollayan,

B.40 dereceyi bulduğunda otomatik olarak yüksek sesle güçlü siren çalarak çevredekileri (komşuları) uyaran,

C.50 dereceyi geçtiğinde ise otomatik olarak içine önceden numara kaydedilmiş olan robotu devreye sokarak FCT sistemi yardımıyla uydu üzerinden itfaiyeyi arayıp ŞİMDİ VERECEĞİM ADRESTE YANGIN VAR. ACELE GELİNİZ şeklindeki bir ses kaydı ile tehlikeyi ve adresi bildiren bir projedir.

D.Evin bir köşesine yerleştirilen bu proje, evin herhangi bir odasında meydana gelebilecek bir yangın tehlikesini, odalara yerleştirilen ısı sensörleri sayesinde algılayarak devreye girmekte ve ilgili kişi ve kuruluşları zamanında uyarmaktadır.

E.Aranan kişi ve kuruluşların telefonu açmamaları durumunda sistem  hem aynı numaraları ısrarla aramaya devam etmekte ve hem de önceden hafızasına kayıt edilen diğer numaraları sırayla devreye sokarak arayabilmektedir. Sisteme 99 adet farklı telefon numarası kayıt edilebilmektedir.

Kılıç devamla, Bölge sergisine katılan projeler sergi sonunda Samsun 19 Mayıs Üniversitesinde görevli olan ve TÜBİTAK tarafından görevlendirilen bir jüri tarafından yeniden değerlendirmeye tabi tutulmuş ve 80 projeden sadece 8 inin mayıs ayı içinde Ankarada düzenlenecek olan proje sergisine katılması uygun görülmüştür. Seçilen 8 proje içinde Giresunun 3 projesinden maalesef hiç biri yer alamamıştır. Bu sonuç jürinin taktiridir. Saygı duyuyoruz. Bu bizim şevkimizi kırmadı. Aksine daha da tetikledi. Önümüzdeki yıllarda yeni projelerle jüriyi zorlamaya devam edeceğiz. Er ya da geç Ankara ya gideceğiz.

Biraz da bardağın dolu kısmına bakmak gerekir diye düşünüyorum. Giresunun kabul edilen 3 projesinden ikisinin okulumuzdan çıkmış olması, Bölge sergisine 7 ilden davet edilen 80 projeden ikisinin okulumuza ait olması, Bölge sergisinde standımızda  okulumuzun, ilçemizin ve ilimizin adının projemizle birlikte duyurulması, değişik illerden katılan öğretmenlerle, öğrencilerle ve onların  güzel projeleriyle tanışılması elbette  güzel şeyler.

Bu projenin gerek hazırlık aşamasında ve gerekse sergi aşamasında her türlü maddi manevi desteğini  bizlerden esirgemeyen  Doğankent İlçe Kaymakamı Bilgehan KARANFİL e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal ŞİRİN e, İlçe Milli eğitim şefi İlhami ÖZTÜRK e, Doğankent İlköğretim Okulu Müdürü Adem  BAYRAKTAR a, Doğankent İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Fatma GÜNDÜZ e, Sınıf Öğretmeni Yüksel PİLTAN a, Doğankent İmam-Hatip Lisesi Müdür yardımcısı Adnan YAZICI ya, Çatak İlköğretim okulu öğretmeni Kadir AYDIN a, Doğankent İlköğretim Oklu öğretmenlerine, Samsun Gazi Devlet Hastanesi Müdür yardımcısı Muzaffer OĞUZHAN ve  Emekli polis memuru Harun ÖZDEN e teşekkür ederiz diyerek sözlerini tamamladı.

Haber ve Resim: Seyit Güvendi



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir