Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6421 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   16 Eylül 2021 - 09:58

BU ŞEHİTLİK GÜRESUN’UN GURUR ABİDESİDİR

Büyüt
Küçült
BU ŞEHİTLİK GÜRESUN’UN GURUR

 

 

Sakarya Meydan Muharebesinde Åžehit düÅŸen Milli Mücadelede Kahramanı ve 42. Giresun Gönüllü Alayı Komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan için inÅŸa edilen ÅŸehitlik gerçekleÅŸtirilen törenle açıldı. Haymana ilçesinde, Haymana Büyük Cami bahçesinde düzenlenen Åžehitlik ve Anıt’ın açılışı, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından telekonferans yöntemiyle açılışı gerçekleÅŸtirildi.

Açılışı yapılan Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan ÅžehitliÄŸinin, Giresunlular için bir gurur abidesi olduÄŸunu belirten AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, “Sakarya Zaferimizin 100. Yılında, TÄ°RDEF baÅŸta olmak üzere, bazı sivil toplum kuruluÅŸlarıyla birlikte giriÅŸimini baÅŸlattığımız ve başından bu yana özenle takibini yaptığımız bu önemli eserin açılışını görmek bizleri duygulandırırken aynı zaman da gururlandırdı” dedi.

Millî Mücadelemizin önemli kahramanlarından ve Giresun’umuz için gurur kaynağı olan Hüseyin Avni Alparslan’ın aziz hatırasının gelecek kuÅŸaklara aktarılmasın çok önemli olduÄŸunu vurgulayan Öztürk ÅŸunları kaydetti;

“Giresun’umuz düÅŸman tarafından iÅŸgal edilememiÅŸ olmasına raÄŸmen, kahraman Giresunlu ecdadımız, vatanın düÅŸman iÅŸgalinden kurtulması için gönüllü alayları oluÅŸturmuÅŸtur. 47. Gönüllü Alay komutanı Osman AÄŸa, 42. Gönüllü Alay komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan ve beraberindeki Giresunlu Kahramanlarımız Sakarya Meydan Muharebesinde büyük yararlılıklar göstermiÅŸ ve zaferin kazanılmasında büyük katkıları olmuÅŸtur. Burada gerçekleÅŸen çetin çarpışmalarda yaralanan Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan tedavi gördüÄŸü Haymana’da ÅŸehit düÅŸmüÅŸ ve Büyük Cami avlusuna defnedilmiÅŸtir.

Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Alanı, Milli Park olarak ilan edilmiÅŸ olsa da, ÅŸehit komutanımız ve arkadaÅŸlarının yattığı Haymana Büyük Camii arkasındaki ÅŸehitlik, milli park dışında kalmıştı. Ä°limiz Giresun ve ülkemiz için çok büyük kahramanlıklar gösteren Binbaşı Hüseyin Avni Alpaslan ve arkadaÅŸlarının aziz hatırasını yaÅŸatmak için; Tarım ve Orman Bakanımızla ve Milli Parklar Genel Müdürümüzle yapmış olduÄŸumuz görüÅŸmeler neticesinde hamdolsun bu alanın ÅŸehitlik olarak düzenlenmesi ve Sakarya Meydan Muharebesi Milli Parkıyla bağının kurulması kararı alınmıştı.

Åžimdi Hüseyin Avni Alparslan ÅžehitliÄŸinin önünde duruyoruz. Onların bu büyük mücadelesini asla unutmayacağız ve bizim gerçekleÅŸtireceÄŸimiz mücadelelerimizde hep örnek alacağız.

Ayrıca kahraman ve vatansever Giresun Halkımızın, aziz vatanımız için vermiÅŸ olduÄŸu mücadelenin bir niÅŸanesi artık Ankara’da da yer alacak. Bu ÅŸehitliÄŸi her ziyaretimizde kahraman ecdadımıza olan ÅŸükran duygumuz ve Giresunlular olarak gururumuz artacak.

Bu ÅŸehitliÄŸin hayat bulmasında baÅŸta CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımıza, DoÄŸa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürümüze, Haymana Belediye BaÅŸkanımıza, TÄ°RDEF yönetimine ve emeÄŸi geçen herkese çok teÅŸekkür ediyorum.”

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir