Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11842 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   03 Kasım 2011 - 19:03

Bulancak ''Canlı Hayvan Pazarı' na kavuştu

Büyüt
Küçült
Bulancak Canlı Hayvan Pazarı na
İlçemiz Acısı mahallesi Kesmetaş mevkiindeki eski ve teknik şartları yetersiz hayvan pazarı kapatılarak aynı bölgeye yakın bir alanda Belediyemiz tarafından teknik ve hijyenik şartlara haiz modern bir canlı hayvan pazarı inşa edilerek Kurban Bayramı öncesinde halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Bulancak ''Canlı Hayvan Pazarı' na kavuştu 

      İlçemiz Acısı mahallesi Kesmetaş mevkiindeki eski ve teknik şartları yetersiz hayvan pazarı kapatılarak aynı bölgeye yakın bir alanda Belediyemiz tarafından teknik ve hijyenik şartlara haiz modern bir canlı hayvan pazarı inşa edilerek Kurban Bayramı öncesinde halkımızın hizmetine sunulmuştur. 


          

      4 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan, 150 büyükbaş ve 200 küçükbaş hayvan kapasiteli ve özel padoklarla bölümlere ayrılmış tesisin,  zemini beton olup temizlik, yıkama ve dezenfeksiyon işlemleri kolayca yapılabilecektir. Yeni hayvan pazarının önümüzdeki dönemde ilçemizde canlı hayvan ticaretinin gelişmesine de katkısı olacağı değerlendirilmektedir. 

      Çalışmaları bizzat yerinde takip eden Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN ; “Hayvan satıcılarının hayvanlarını rahat ve temiz bir ortamda satışa sunabilmeleri ve alıcıların da rahat bir şekilde alış veriş yapabilmeleri için, ihtiyaca cevap verebilecek mahiyette ve İlçemize yakışır şekilde hayvan pazarını inşa ettik. Bayram öncesi kurbanlık satışlarının yapılacağı ve sonraki dönemde de bazı yeni bölümler de ilave edilerek her hafta hayvan satış yeri olarak faaliyet gösterecek bu tesisisin şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum”  dedi.

Kurban Kesim Yerleri Hazır 
       Kurban Bayramı’nda halkımızın kurbanlarını rahat bir şekilde, hijyenik ortamlarda kesebilmesi için kurban kesim yerleri hazırlandı. Kurban kesim yerlerinde,   kurban kesimi ve çevre temizliği için her türlü tedbir alındı. 
           

      Kesmetaş mevkii, İtfaiye binası yanı ve Toprakdeğirmeni mahallesinde olmak üzere şehrin üç ayrı noktasına kurban kesim yeri tanzim edildi. Kurban kesim yerlerinde, etlerin bölüşümün de kullanılmak üzere terazi, hijyen açısından sıcak su ve çöp kovaları konuldu. Kesim işi uzman kasaplarca gerçekleştirilecek olup, kesim ücretleri ise; İlçemiz “Kurban Hizmetleri Komisyonu” nun aldığı karar gereği;

  -Kurbanlarını görevlendirilen kasaplara kestirmek isteyen vatandaşlardan, her bir büyükbaş hayvan için 100,00 TL, küçükbaş hayvan için 30,00 TL.

  -Kurban kesim yerlerinde kurbanlarını kendi imkânlarıyla kesmek isteyenlerden, büyükbaş hayvan için 15,00 TL, küçükbaş hayvanlar için 5,00 TL ücret ödemeleri kararlaştırıldı.  

     Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, şehrimizde bayramın huzurlu bir şekilde yaşanması için her türlü tedbiri aldıklarını ve gerekli düzenlemeleri yaptıklarını belirterek; “Halkımızın kurban ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri ve kurbanlarını rahat bir şekilde kesebilmeleri için şehrimizin üç ayrı noktasında kurban kesim yeri oluşturduk. Kurban kesim yerlerinde askılıklar,  çöp konteynerleri ve sıcak su hazır bulundurulacak.  Sonbahar mevsiminde olmamız nedeniyle, Kurban kesim yerlerini gerektiğinde üzeri kapatılabilecek bir şekilde kurduk. Bu şekilde, halkımız, olası bir yağıştan etkilenmeden oluşturduğumuz bu alanlarda kurbanlarını rahatlıkla kesebilecekler. 

     Başkan AYDIN, Kurban kesim yerlerinin temizliğinin sürekli olarak kontrol edileceğini belirterek, “Kurban kesim yerlerinde düzenli olarak temizlik çalışması yapılarak, herhangi bir olumsuz görüntüye izin verilmeyecektir. Temiz ve düzenli bir şehir yapısını korumak amacıyla gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalarda halkımızın da bizlere yardımcı olmasını ve belirttiğimiz kurallara uymasını bekliyoruz. Halkımız, kurbanlarını kapı önlerinde veya cadde sokaklarda değil, kurban kesim yerlerinde kesmelidir. Kestikleri kurban atıklarını poşetlere koyarak, çöp konteynerlerine atmalıdır. Bu hem çevre hem de toplum sağlığı açısından son derece önemlidir. Halkımızın belirlenen kurallara uyarak, şehrimizin temizliğine katkıda bulunmalarını bekliyoruz. ”dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir