Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10414 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   18 Şubat 2014 - 12:03

Bulancak ta Tablet Sevinci

Büyüt
Küçült
Bulancak ta Tablet
Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayarlar bugün Bulancak Anadolu Lisesi Salonunda törenle öğrencilere dağıtıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Hasan Karahan, projenin çok güzel ve önemli bir proje olduğunu belirterek, “Çağımız bilişim çağı, internetin uzanamadığı köşe kalmadı. Bizde bu konuda ülke olarak gayet iyiyiz. Güncel gelişmeleri  yakından takip ediyoruz.  Ülkemiz gerçekten iyi durumda. Avrupa ülkeleriyle yarışıyor durumdayız. Bu imkanı en iyi bir şekilde kullanmak gerekir. Sonuçta bunlar birer alettir ve bunların da en kaliteli , en iyi bir şekilde olması yüksek teknoloji olması  isteğimizdir, arzumuzdur ama neticede bunları kullanacak bunları hayırlı işlerde kullanacak olan insan zekasıdır. Bu konuda gayret gösterilmesi lazım. Arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz zaten internet yabancı değiller. Dolayısıyla onlara her an kullanabilecekleri 24 saat ulaşabilecekleri   kendi kişisel eşyaları oldu. Dediğim gibi en iyi bir şekilde kullanacaklarına inanıyoruz. Eğitimle ilgili fırsat eşitliği anlamında bu proje önemliydi. Buda  yaygınlaşıyor. İlimiz bu sene 36 okul seneye de geri kalan 40 okulla birlikte bu proje ile liselerimizde 9. Sınıftaki tüm öğrencilerimize tabletlerin dağıtımı devam edecek. Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum emeği geçenlere teşekkür ediyorum. En güzel bir şekilde bu aletlerin milletimizin  ve insanlığın yararına kullanacaklarına inanıyorum.”şeklinde konuştu.

Eğitimde FATİH Projesi kapsamında ilimizde 36 pilot okula 724 adet etkileşimli tahta, 19 adet A3 yazıcı, 17 adet A4 yazıcı ve 36 adet doküman kamera kurulumu yapıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ta “ Proje kapsamında şuan itibariyle 11 okulumuzda 324 öğretmenimize ve 336 öğrencimize olmak üzere toplamda 660 adet tablet bilgisayar dağıtıldı. Yine proje kapsamında etkileşimli tahta kurulan okullarımızda öğretmenlerimize Hizmetiçi Eğitim Kursları düzenlenerek, seminer, kurs olmak üzere 2893 öğretmenimizin eğitim alması sağlanmıştır” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Karahan ve protokol tarafından tabletler öğrencilere dağıtıldı. Tabletlerine kavuşan öğrenciler ise büyük sevinç yaşadı.

Törene; Bulancak Kaymakamı Yusuf Turan, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Bulancak Belediye Başkanı Av. Kadir Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, İl Sağlık Müdürü Oprt. Dr. Ahmet Bal, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr.Muhammed Angun, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ertuğrul Tosunoğlu ile Şube Müdürü Ergin Aybar, ilçe yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler de katıldı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir