Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6677 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   16 Aralık 2011 - 18:54

Cami Açılışı Törenle Yapıldı

Büyüt
Küçült
Cami Açılışı Törenle
Sayca Köyü Velioğlu Mahallesindeki Cami açılışı bugün törenle gerçekleştirildi.

Sayca Köyü Velioğlu Mahallesindeki Cami açılışı bugün törenle gerçekleştirildi.             Atıl durumda 15 yıldır kullanılmayan okul binası onarımdan geçirilerek camiye dönüştürüldü. Cami açılışı bugün Vali Dursun Ali Şahin tarafından yapıldı.               Tören İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından kuran tilavetiyle başladı.               İlk konuşmayı yapan İl Müftüsü Necati Akkuş atıl durumda bulunan okul binasının onarılarak camiye dönüştürüldüğünü belirterek, bu konuda büyük desteklerini gördüğü Vali Dursun Ali Şahin’e şükranlarını sunarak teşekkür etti. Akkuş ayrıca yapılan cami ile yöre halkının ibadethane ihtiyacının karşılandığını kaydederek, onarımda maddi manevi katkısı olanlara teşekkür etti.               Vali Dursun Ali Şahin’de açılıştan duyduğu memnuniyeti belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.               Camilerin insanların ortak bir düşünce ile bir araya geldikleri ve kardeşlik şuurunun zirveye çıktığı mekânlar olduğunu kaydeden Vali Şahin, okul olarak kullanıldığı yıllarda yıllarca çocuklara örgün eğitim veren binanın camiye dönüştürülmesiyle yaygın eğitim verileceğini söyledi.               Cami sevgi ve ibadet yerleridir, sevginin daha güzele ulaştığı yerlerdir diyerek sözlerine devam eden Vali Şahin, “Bu mabetler böyle içi boş olmayı da sevmez. İşin o güzel yanı, cafcafına bakmayın. Dış görünüşü insanı tatmin ediyor amma, oradaki esas gönlün tatmin olmasıdır. Mabetler ne kadar güzel olursa olsun esas olan içinde cemaatin olmasıdır. Şeref o cemaatte meydana gelir. Bir yerin güzelliği içinde bulunan insanlarla belli olur.” dedi.                İl genelinde eğitim ve öğretim yapılmayan atıl durumda bulunan 537 okul binasının değerlendirmeye başlanıldığını belirten Vali Şahin, bu binaları öncelikli sıralamaya göre muhtarlık, köy konağı, kuran kursu, cami olarak veya kiralama ve satış yoluyla değerlendirildiğini kaydetti.               Daha sonra cami yapımında emeği geçen Emür Öztürk’e Teşekkür Belgesi Vali Şahin tarafından verildi. Açılış Nuri Genç hocanın yaptığı duanın ardından açılış kurdelesi Vali Dursun Ali Şahin, İl Müftüsü Necati Akkuş, AK Parti İl Başkanı Av. Sabri Öztürk ve Nuri Genç hoca tarafından kesildi.               Caminin onarımı ve çevre düzeni için 85 bin TL. harcandığı açıklandı.               Açılışa, Vali Şahin’in yanı sıra İl Müftüsü Necati Akkuş, Defterdar Sedat Ayyıldız, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil Topatan, AK Parti İl Başkanı Av. Sabi Öztürk ve İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanı Ali Kara, bazı Sivil Toplum Kuruluşları Yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.         

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir