Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5765 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   05 Ağustos 2012 - 14:30

Canikli; Fındıkta Görünmeyen Gizli Bir El

Büyüt
Küçült
Canikli Fındıkta Görünmeyen Gizli Bir
Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, diğer AK Partili milletvekilleri ve partililerin de katıldığı partisinin iftar yemeğinde fındıkla alakalı önemli mesajlar verdi.

Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, diğer AK Partili milletvekilleri ve partililerin de katıldığı partisinin iftar yemeğinde fındıkla alakalı önemli mesajlar verdi.

 

Partisinin Giresun İl Başkanlığı’nca düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, fındıkta son 10 yıldır gördükleri manzaranın tekrar etmekte olduğunu vurgulayan Canikli, görünmeyen bir elin fındığın fiyatını suni olarak aşağıya çekerek, oluşan dalgalanmadan muhtemelen menfaat elde etmek amacıyla bir çalışma içinde olduklarını gördüğünü söyledi.

 

Fındık rekoltesinin suni dalgalanmalara gerekçe olarak kullanıldığının altını çizen Canikli, bu yıl ki rekoltenin bazılarının ifade ettiği kadar yüksek olmadığını belirterek, “Şu anda Türkiye’de fındık rekoltesi, bazılarının iddia ettiği gibi 700-720 bin ton değil. Biz bu rakamın daha aşağılarda olduğuna inanıyoruz ve biliyoruz. Bunun temel gerekçesi; rekoltenin çok yüksek olduğunu ileri sürerek, psikolojik faktörleri ve piyasa kurallarını devreye sokarak, fındığın fiyatının aşağıya çekilmesi. Buna karşı hepimizin uyanık olması gerekir.”şeklinde konuştu.

 

Fındığın piyasaya azar azar getirilmesini de sözlerini ekleyen Canikli, aksi bir durumun fındığın fiyatını spekülatif olarak aşağı çekerek üreticinin aleyhine olacak şekilde kazanç elde etmek isteyenlerinin menfaatine olacağını belirterek, “Şu anda fındığın yoğun olarak geleceği bu dönemlerde fiyatı düşürecekler, daha sonra da, birkaç ay sonra fındığın fiyatı yükselecek ve haksız kazanç elde edecekler. Tabi olan üreticiye olmuş olacak. Son günlerdeki fındığın fiyatındaki gevşeme de bu ekibin bir ölçüde başarılı olduklarını gösteriyor.” dedi.

 

Fındığın fiyatının belli bir fiyatın altına indiğinde kayıtsız kalamayacaklarını da sözlerine ekleyen Canikli, fındığın fiyatının oluruna bırakılıp piyasa şartlarında şeklini bulması gerektiğinin de altını çizerek, “Önceki yıllarda spekülatif şekilde fiyatı aşağıya çekmeye çalışan alevreciler ilk defa zarar ettiler. Hedefledikleri düşük fiyattan kontratlar yaptılar. Fakat fındık onların hedeflediği noktaya düşmedi. Düşürülmesine müsaade verilmedi. Ve zarar ettiler. Yine eğer aynı oyunu ve tezgahı piyasaya süreceklerse benim tavsiyem; kesinlikle buna teşebbüs etmesinler. Yine kendileri zarar eder, yine kendileri hüsrana uğrar. Tavsiyemiz, ülkenin ve üreticinin çıkarı neyi gerektiriyorsa o yönde hareket etmeleri yönündedir.” diye konuştu.


HORONAGA



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir