Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6349 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   10 Mayıs 2011 - 19:00

Canikli; Organize Sanayi Sitesinde İncelemelerde Bulundu

Büyüt
Küçült
Canikli Organize Sanayi Sitesinde İncelemelerde
AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli Giresun Organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundu

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli

Giresun Organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundu

Canikli , 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan genel seçimler kapsamında, beraberinde Ak parti Giresun İl başkanı Sabri Öztürk, Ak parti Merkez ilçe başkanı Çetin Çakıroğlu, Giresun İl Genel Meclisi Başaknı Osman Öden ve partililerle organize sana yi bölgesindeki yatırımcı kurum ve kuruluşları ziyaret ederek  ilgilerle görüştü.

Canikli, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi, “hem sevindirici hem de üzücü hadiseler söz konusu. Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımcı kuruluşları ziyaret ettik. Bundan dolayı hemşerilerimizi kutluyorum. Dışarıdan önemli sermaye girişine yol açan ve eğer başarılı olunursa daha büyük sermayenin Giresun a gelmesine katkı sağlayacak yatırımdan memnun olduk.

Bütün bunlar Giresun un en iyi derecede yüksek teşvik kapsamında olmasının sonuçları. Ancak maalesef OSB için uygun olmayan bu alanın sorunları halen devam ediyor. Altı su olan bir bölge sürekli kayan bir bölge bizden önceki dönemde OSB olarak ilan edilirken zemin etütleri yapılmadığı için kurulduğu günden beri sürekli kayma problemiyle karşı karşıya. Birkaç bina tahrip olmuş, bundan dolayı fabrikaların faaliyetleri durmuş ya da faaliyete geçmemiş. 2004-2005 yıllarında biz geldikten sonra buradaki kaymaları önlemek amacıyla çok kapsamlı bir proje çalışması yapıldı. 6 milyon lira sanayi ve ticaret bakanlığından kaynak gönderdik ihalesi yapıldı iş tamamlandı ama halen buna rağmen kayma devam etti.

Bir yatırımdan önce esas yapılması gereken zaman alan altyapı zemin çalışmaları planlama proje fizibilite çalışmaları, onları sağlam yaparsanız. Zaman geçiyor zaman kaybı olacak gibi bir kaygı içinde olmadan o çalışmaları teknik olarak yeteri kadar yaparsanız iş kolaylaşıyor. Eğer bu bölge seçilirken bu kritere uyulmuş olsaydı bugün bu sıkıntılar yaşanmazdı. Yazık, kayma olmasaydı bugün en az burada 2 bin 3 bin kişiye istihdam alanı çıkardı. Ben onun için muhalefete kızıyorum. 2 yıldan beri nerede OR-Gİ nerede OR-Gİ? hep aynı mantık hep aynı yanlış önce fizibilitesini hazırlayacaksınız. Bütün boyutlarıyla ortaya koyacaksınız finansmanını hazırlayacaksınız ondan sonra başlayacaksınız. Burayı iyi organize eder iyi planlarsanız daha sonra imalat aşamasında yapım aşamasında sorun ortaya çıkmaz zaman kaybı olmadan hizmete sunarsınız ama bu şekilde yaparsanız işte böyle olur. Yer seçiminde gösterilmeyen hassasiyet nedeniyle her taraf kaymış” dedi.  

İkinci organize sanayi bölgesini kısa zamanda Bulancak ilçesinde şuanda bakanlık tarafından karar alındı kamu yararı kararı da alındı. OSB olarak belirlendi. 3 problemli bölge vardı 2 sini hallettik bir alandaki problemi de hallettikten sonra istimlak çalışmaları başlayacak. inşallah bu sene içinde başlamayı planlıyoruz. En geç 2012 yılı içinde yatırımcılarımıza arsa tahsisine başlarız diye düşünüyorum.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir