Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6238 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   17 Temmuz 2012 - 13:33

Çöp Tesisi O Bölgeye Yapılamaz

Büyüt
Küçült
Çöp Tesisi O Bölgeye
TİRDEF (TİREBOLU DERNEKLER FEDERASYONU) BASIN AÇIKLAMASI

ÇÖP TESİSİ O BÖLGEYE YAPILAMAZ

Bu konuda karar verenlerin kamu vicdanında yargılanacağı gerçektir. Bu nedenle bir an önce bu karardan vazgeçilmelidir. TİRDEF olarak, konunun takipçisi olacak, bölgenin doğal dengesinin bozulmasına izin vermeyeceğiz.

Giresun uzun arayışlar sonunda çöpünü dökeceği yeri buldu!

Giresun Valisi Dursun Ali Åžahin; “Bu iÅŸ kesinlikle olacaktır” diyerek, Görele’nin Aydınlar Beldesi’nde “Katı Atık Bertaraf Tesisi” nin yapılacağını söyleyip harekete geçti.

Peki, bu belde ile çevresini Sayın Giresun Valisi Dursun Ali Åžahin ne kadar tanıyor? Ya da ona bu konuda yol gösterenler tesisin kapsama alanı içine giren Tirebolu’nun köylerinin de bulunduÄŸu o bölgeyi ne kadar tanıyor?

Åžimdi önce bunu anlatalım; Dünyanın en kaliteli fındığı Giresun’da, Giresun’un en kaliteli fındığı Tirebolu’nun Karakaya Bölgesi’nde yetiÅŸir.

Keza aynı ÅŸekilde bugün Türkiye’nin çay denilince aranan markası haline gelen 42 Numara Tirebolu çayı da “Karakaya Bölgesi”nde yetiÅŸir.

Sayın Valimiz, bu “Karakaya Bölgesi” neresi biliyor musunuz? Harşıt Vadisi ile Çömlekçi Deresi arasında kalan bölgenin adı. BaÅŸka bir söyleyiÅŸle bugün Sayın Valimizin; “Bu iÅŸ kesinlikle olacaktır” kararlılığıyla buyruk verdiÄŸi tesisin yapılacağı yerin merkezi…

Yani Giresun ilinin, Piraziz’den, Eynesil’e kadar çöpünü toplayıp, getirip, fındığın ve çayın en kaliteli üretim alanı olan bölgeye dökecek. Bunun sorumluluÄŸu Sayın Valimiz Åžahin’le birlikte kimler üstlenecek merak ediyoruz. Bu fikri uygulamaya geçiren kiÅŸilerin hepsinin ismini birer birer öğrenmek istiyoruz.

Çünkü bugün bu iÅŸe imza atıp, yol gösterenler yarın kamuoyunun önünde hesap vermek zorunda kalacaktır. Åžunu kimsenin unutmaması gereklidir; Valilik görevi geçici bir hizmettir ama Giresun’da bu kararın alınmasına neden olanların gidebilecekleri bir yer olmayacaktır.

 

 

5 köyün zirvesi (Mursal, Danışman, Cimide, KarakeÅŸ ve Kovanpınar) ile 16 köyün su havzasına “Katı Atık Bertaraf Tesisi” yapmak, en basitinden insan yaÅŸamını hiçe saymak, tehlikeye atmaktır.

Çöp tesisi yapmak için, yoğun yerleşim alanları bulunan bir bölgeyi seçmekte anlaşılabilir ve akılla izah edilebilir bir durum değildir.

Sayın Vali Dursun Ali Åžahin; “Tesisin buraya kazandırılması demek beldenin çok ÅŸey kazanması demektir” açıklamasını yaparken ne demek istemektedir. Kazanılan Orman arazisi üzerine çöp tesisi yapılarak doÄŸal yaÅŸamın dengesinin bozulması mıdır?

Bir yaban domuzuna zarar verildiÄŸi için gözaltına alınan insanlar haberlerde yer alırken, devlet eliyle doÄŸal hayatın dengesini bozup, Karaca ve yaban domuzu gibi hayvanların yaÅŸam alanlarını Ã§Ã¶p yuvasına çevirmenin ne tür kazanımı vardır. (Bizim bilmediÄŸimiz neler olabilir acaba?)

Ayrıca çöplerin taşınması için kullanılması düşünülen Kovanpınar- Danışman grup yolu üzerinde onlarca çöp kamyonunun sularının oluÅŸturacağı pisliÄŸi görmeyenlerin hesabı nedir?

Özetle “Katı Atık Bertaraf Tesisi” Görele-Tirebolu kesiÅŸme noktası olan Aydınlar Beldesine yapılamaz. Yapılmayacak. Nedenlerini baÅŸlıklar altında bir kez daha sıralayalım ve bu konuda her türlü mücadeleye hazır olduÄŸumuzu vurgulayalım;

Neden Yapılamaz?

1-Bölge dünyanın en kaliteli çay ve fındığının yetiştiği bölgedir.

2-Tesisin yapılacak yer 5 köyün zirvesi ve 16 köyün su toplama havzasıdır.

3-Çöplerin taşınacağı alan ve çöp toplama alanı yerleÅŸim yerlerinin içinde bulunacaktır. Bu insan ve hayvan saÄŸlığını tehdit edecektir.

4-Çöp toplama alanı orman arazisidir. Orman arazilerinin korunması Ã‡evre ve Orman Bakanlığı’nın güvencesi altındadır.

5-DoÄŸal yaÅŸamın dengesi bu tesis nedeniyle bozulacak. Hayvanları doÄŸal yaÅŸam ortamları yok olacaktır.

6-Bu bölgenin siyaseten seçildiği gölgesi tesisin üzerindedir.

 Sonuç olarak; Kızılderililerin ÅŸu atasözünü  baÅŸta Sayın Valimiz olmak üzere herkese bir kez daha hatırlatalım; “Bu topraklar bize atalarımızdan miras kalmadı, biz bu toprakları torunlarımızdan ödünç aldık."

Onlara tertemiz, yaşanabilir doğal güzellikler bırakmak istiyoruz. Bunun için yapılması gereken her şeyi yapacağız.

 TÄ°RDEF YÖNETÄ°M KURULU

 TÄ°RDEF (TÄ°REBOLU DERNEKLER FEDERASYONU)



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir