Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5492 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   07 Haziran 2012 - 19:01

Çöpte Önemli Gelişme

Büyüt
Küçült
Çöpte Önemli
Vali Dursun Ali Şahin, Giresun'un tamamına 100 yılı aşkın süreyle yetecek nizami çöp depolama alanı bulunduğunu söyledi.

Çöpte Önemli Gelişme
Vali Dursun Ali Şahin, Giresun'un tamamına 100 yılı aşkın süreyle yetecek nizami çöp depolama alanı bulunduğunu söyledi.   Dün Kümbet Salonçayırında basın mensuplarına çöp ile ilgili açıklamada bulunan Vali Şahin şunları kaydetti:   “Türkiye’de bir il kalmadı ki çöpünü denize döksün. Şu bir gerçek ki mart ayına kadar çöp sorununu inşallah halledeceğiz. Önceden aralık ayına kadar halledeceğiz diyorduk. 4 aylık bir gecikmemiz oldu. Giresun’un tamamına 100 yılı aşkın bir süre yetecek nizami bir çöp depolama alanı yapılacak. Şimdi diğer taraftan vazgeçmiş durumdayız. Yeni yerin çok hızlı bir şekilde projelerini çizdirdik. 1 ay içerisinde yeniden ihale edip 8-9 ayda da tamamladığımızda işte 4 aylık bir kaybımız olacak Çavuşlu bölgesinden vazgeçmiş bulunuyoruz. Bu vazgeçmenin haklı sebepleri de var. Onları şu anda söylemek istemiyorum. Tutup ta Piraziz’den 90 km. gidip çöp dökmek çöpün değerini artırmış oluyor. Çünkü çöpün taşıması için de bir meblağ gerekir bu da halktan çöp vergisi olarak toplandığında yine halka yüklenmiş olacak. Biz bunu düşündüğümüzde 100-150 yıllık çöp sorununu halletmek için şu anki yeri tespit ettik. Bulunan yeri bu hafta tıraşlamaya başlayacağız. Tamamen tıraşlayıp akabinde sondajlama, zemin etüdünü yaptırıp projelerin çizimine geçeceğiz. Sanıyorum 2-2,5 ay içerisinde ağustos ayında ihalemizi yapıp 9 ayda süre verdiğimizde 2013’ün 3 ayında biz çöpümüzü taşır duruma geleceğiz.”  



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir