Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7301 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   27 Ekim 2021 - 12:08

Çorum’da Tuz Ekimi ve Giresun Kültür Tanıtımı Yapıldı

Büyüt
Küçült
Çorum’da Tuz Ekimi ve Giresun Kültür Tanıtımı

Türkiye genelinde düzenlenen proje yarışmasında, Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezi hocası Yasemin Aksakal danışmanlığında Hayat Akgün tarafından sunulan, Somut Olmayan Kültürel Mirasımız Tuz Ekim Festivali projesi kabul edilerek Çorum’da yapılan etkinlikte ilimizi Giresun Kültür Sanat ve Turizm Derneği temsil etti.

Başkan İbrahim İlyasoğlu yaptığı açıklamada “Çorum’da 21-22-23 Ekim tarihlerinde yapılan projeler tanıtım toplantısına derneğimiz aba zıpka elbiseler ile iştirak ederek, Tuz Ekim Festivali tarihini ve efsanelerini anlatarak daha önce yazdığımız kitabımızı hediye ettik. Temsili tuz ekimini arkadaşlarımız ve çocuklarla beraberce yaptık. Tuzun türküsünü Ayşe Karaçam arkadaşımız söyleyerek gerekli tanıtım pekiştirildi. Alaşağu Durmuş Karakaya ve Yusuf Toptaş Giresun oyunları ile salonu büyüledi. Tarihi Hattuşa kalıntılarını ve müzesini gezdik. Hayalimiz Urfa geceleri gibi, Giresun tuz ekimi ve fasıl geceleri düzenlenmesidir.

Çorum Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Bilim Sanat Merkezi Müdürü ve yardımcısının ilgi ve iltifatlarından mutlu olduk. 6 bin yıl önce Orta Asya’dan Anadolu’ya gelen, bakanlıktan patenti alınan, üniversitede bilimsel bildirisi hazırlanan, hakkında dört adet kitap yazılan ve UNESCO’ya müracaatı yapılan, somut olmayan kültürel mirasımızın, Bilim Sanat Merkezince kabul edilmesi ilimiz adına büyük bir kültür başarısıdır” dedi.

İlyasoğlu kendilerine her zaman yardımcı olan Giresun Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ve Giresun Bilim Sanat Merkezi Müdiresi Banu Uzun ve emeği geçenlere teşekkür etti.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir