Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5104 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   05 Nisan 2013 - 07:49

Çotanaklar Emniyet Kemeri Takıyor…!

Büyüt
Küçült
Çotanaklar Emniyet Kemeri
İl Emniyet Müdürlüğünün Emniyet Kemeri takılmasıyla ilgili yayınladığı bülten:

“Ülkemizde kanayan bir yara olan ve her yıl binlerce insanımızın ölümüne ve yaralanmasına neden olan trafik problemini daha iyi bir şekilde ele alabilmek için “Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu” 30.05.2012 tarihinde Sayın Başbakanımız başkanlığında toplanmış ve problemin çözümüne yönelik yetkili tüm birimleri ilgilendiren kararlar alınmıştır. Yine aynı doğrultuda Rusya’nın başkenti Moskova’da 19-20 Kasım 2009 tarihlerinde karayolu güvenliği için 10 yıllık eylem çağrısının yapıldığı ve Moskova Deklarasyonunun imzalandığı “Birinci Global Karayolu Güvenliği Bakanlar Konferansı” düzenlenmiştir. Toplam 150 ülkeden temsilcilerin katıldığı bu konferansa ülkemiz de İçişleri Bakanı düzeyinde temsil edilmiştir. Konferans sonunda karayolu trafik güvenliği alanında katılımcı hükümetlerin taahhütlerini içeren “Moskova Deklarasyonu” kabul edilmiştir.

 

Moskova Konferansında, Moskova Deklarasyonunu imzalayan ülkeler 2010-2020 yılları arasındaki 10 yıllık süreçte karayolu ölümlerini % 50 oranında azaltmayı hedeflemişlerdir. Ülkemiz tarafından da kabul edilen Moskova Deklarasyonu kapsamında Trafik Güvenliği Eylem Planı hazırlanmıştır. Moskova Deklarasyonu hedeflerinin tutturulabilmesi için kazalardaki ölü sayısındaki azalmanın her yıl yaklaşık % 7 civarında olması gerekmektedir.

           

Ölümlü trafik kazalarında azalma gerçekleşebilmesi için bundan sonraki süreçte meydana gelmesi muhtemel trafik kazalarının en alt düzeye indirilebilmesi ve eylem planında hedeflenen 10 yıllık süreçte kazalardaki ölümleri % 50 düşürebilmeye yönelik, özellikle emniyet kemeri kullanım oranının her yıl belirli oranlarda artırılarak 2020 yılı sonunda şehir içi % 80, şehir dışında % 100 olarak hedeflenmiştir.

 

Avrupa ülkelerinde emniyet kemeri kullanma oranının % 80’lerin üzerinde olduğu, bu kullanma oranından dolayı trafik kazalarındaki ölümlerde % 90, yaralanma olaylarında ise % 60 azalış olduğu yapılan araştırmalar sonucu tespit edilmiştir.

 

Bu amaçla emniyet kemeri kullanımına vurgu yapmak, sürücü ve yolcuların araç içerisinde emniyet kemeri kullanımını alışkanlık haline getirmek, kazalarda ölüm ve yaralanma sayılarını en aza indirmek amacıyla İl Emniyet Müdürlüğümüzce “ÇOTANAKLAR EMNİYET KEMERİNİ TAKIYOR, HAYATA GÜVENLE BAKIYOR” projesi uygulamaya konulacaktır.

 

Proje kapsamında durdurulan her araç sürücüsü ilk etapta ikaz edilerek emniyet kemerinin önemi hakkında bilgilendirilecek, emniyet kemeri takmayan sürücülerin araç plakaları not edilerek, tekrarında cezai müeyyide uygulanacaktır.”




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir