Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5844 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   30 Ekim 2012 - 17:02

Cumhuriyet Yürüyüşüne 10 Binler Katıldı

Büyüt
Küçült
Cumhuriyet Yürüyüşüne 10 Binler
Giresun Belediyesi Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Fener alayı yürüyüşüne 15.000'in üzerinde vatandaş katıldı.

Giresun’da Giresun tarihinin en kalabalık yürüyüşlerin den biri gerçekleşti.

 

Giresun Belediyesi Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Fener alayı yürüyüşüne 15.000’in üzerinde vatandaş katıldı.

 

Çotanak İlk Öğretim Okulu önünden başlayan yürüyüşe katılan onbinlerce vatandaş Türkiye Cuımhuriyeti’nin sonsuza dek yaşayacağı ve sonuna kadar Cumhuriyete sahip çıkacaklarına dair sloganlar attılar. Halkın yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş Atatürk Meydanı’nda son buldu.

 

 

Yürüyüşün ardından Atatürk Meydanı’nda Giresun Belediye konservatuarı tarafından Cumhuriyet Halk konseri sergilendi. Konserin ilk konuşmasını Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu yaptı.

 

Aksu burada yaptığı konuşmada yürüyüşe katılan ve Atatürk Meydanı’nı dolduran vatandaşlara bu anlamlı etkinliklere katıldıkları ve Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıktıkları için teşekkür etti.

 

 

Aksu, “Bugün burada çok büyük sanatçılar yok. Bugünkü bu kalabalığı sanatçılar değil siz değerli Giresun halkı sağladı. Bu Giresun halkının büyüklüğünün göstergesidir.” Dedi.

 

Ne pahasına olursa olsun Cumhuriyet Bayramı’nı sonsuza dek kutlayacaklarını da ifade eden Aksu, “Ne kadar engellerlerse engellesinler biz Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlayacağız. Biz işgal edilmemiş bir şehrin çocuklarıyız. Bizim şehrimiz 42. Ve 47. Gönüllü alayları çıkardı. Osman Ağa’yı çıkardı. Kurtuluş savaşında şehitler verdi. Bu şehitler kapalı spor salonlarında veya futbol sahalarında verilmedi. Savaş meydanlarında verildi. Dedelerimiz bu uğurda savaştı. Biz bunları unutturmaya çalışanlara inat Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaya devam edeceğiz. Biz bir İzmir, Ankara veya İstanbul değiliz. Ancak bu kalabalık ne kadar büyük bir şehir olduğumuzun göstergesidir. Giresun Cumhuriyet’ine sahip çıkıyor ve çıkmaya da devam edecektir, bu böyle bilinsin. Ne mutlu Türküm diyene.” Diye konuştu.

 

Konuşmanın ardından vatandaşlar tarafından Kerim Aksu’ya söylenen “Giresun seninle gurur duyuyor” sloganları Başkan Aksu’ya duygu dolu anlar yaşattı.

 

 

Aksu ise Türkiye’nin Giresun halkı ile gurur duyduğunu ifade ederek, Giresun’a hizmet etmek için bu göreve talip olduklarını ve Giresun sevdası içerisinde hizmetlerini aralıksız sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

 

Aksu’nun konuşmasının ardından gerçekleşen konserde söylenen birbirinden güzel parçalar Giresun halkını coşturdu. Konser esnasında yapılan havai fişek gösterileri ise geceye renk kattı. Yoğun katılıma sahne olan konser daha sonra son buldu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir