Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5154 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   26 Temmuz 2012 - 20:57

Deniz Yıldızı 'Çat Kapı İftar''larına Başladı

Büyüt
Küçült
Deniz Yıldızı Çat Kapı İftarlarına
Deniz Yıldızı Derneği, Ramazan ayı münasebetiyle 'Çat Kapı İftar''larla yardıma muhtaç ailelerin iftar sofralarına misafir oluyor.

Deniz Yıldızı Derneği, Ramazan ayı münasebetiyle 'Çat Kapı İftar''larla yardıma muhtaç ailelerin iftar sofralarına misafir oluyor.

Yardıma muhtaç ailelere ulaştırılmak üzere hazırladıkları gıda ve iftar paketiyle çat kapı aileleri ziyaret eden Deniz Yıldızı derneği üyeleri; Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri, iftarlarını muhtaç ailelerle beraber açıyorlar.

Bu yıl ilk olarak bir buçuk yıldır yakından takip ettikleri ve barınacak bir ev temin ederek hayata bağladıkları Dereli ilçesinde bağlı Yüce köyünde tek başına yaşayan Gülişan Temel’e (55) misafir olan Deniz Yıldızı Derneği üyeleri, iftar programlarının ilkini gerçekleştirdi.

Daha önce bir barakada yaşayan, eşini ve bir çocuğunu kaybeden 4 çocuk annesi 55 yaşındaki Gülişan Temel’i, hazırladıkları 40 metrekarelik tam teşekküllü yeni evinde ziyaret eden dernek üyeleri, iftarı aileyle açtıktan sonra beraberlerinde getirdikleri yardım paketlerini aileye teslim ettiler.

Yeni hayatından ve evinden oldukça memnun olduğu gözlenen Gülişan Temel, yapılan yardımlarda emeği geçenlere teşekkürlerini belirterek, mutluluğunda payı olanlara bol bol dua etti. En çok biber kızartmasını sevdiği önceden bilinerek hazırlıklı ziyaret edilen Gülişan Temel’in, menüde biber kızartmasını gördüğünde gözlerinin yaşardığı an ise, ziyaretin en anlamlı dakikaları oldu.

Ramazan ayında herkesi, menüsü fakir ama yüreği zengin iftar sofralarına katılmaya davet eden Deniz Yıldızı Derneği Başkan Yardımcısı Ferhat Deniz “ Gülişan Temel, toplumun tozlu raflarındaki gözlerden uzak hayat hikayelerinden sadece bir tanesi. Başını soktuğu damın, tasına konan aşın yakın zamana kadar görüntüsü bile yürek burkuyordu. Derneğimiz ve hayırsever vatandandaşlarımızın duyarlığı bu teyzemizin hayatını baştan sona değiştirdi. Şimdi de Ramazan ayı münasebetiyle her yıl geleneksel olarak sürdürdüğümüz ‘Çat Kapı İftar’ geleneğimizle bu ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Bizi buralara getiren şey, halkımızın fitre, zekat ve bağışları. Onların nezdinde muhtaç ailelerin aşına mutluluk katmaya çalışıyoruz. Ve herkesi, Ramazan ayını fırsat bilip, fakir bir sofraya misafir olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Ziyaretlerinin, misafiri oldukları ailelerden çok daha ziyade kendilerini mutlu ettiklerini söyleyen Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine Acar, “Gülişan Temel, bu Ramazan ayındaki ilk durağımız oldu. Yaşadığımız mutluluğu ve huzuru kelimelere dökmek imkansız. Gülişan teyzenin gözlerindeki mutluluk 30 güne yetecek kadar dolu doluydu. Ramazan ayı boyunca ‘Çat Kapı İftar’ ziyaretlerimiz devam edecek.” şeklinde konuştu.

HORONAGA





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir