Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5015 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   04 Ekim 2011 - 18:44

Doğankent'te vatandaş çöp soluyor

Büyüt
Küçült
Doğankentte vatandaş çöp
Giresun'un Doğankent ilçesinde, Harşit Çayı üzerindeki köylüler, ilçenin çöpünün istiflendiği alan sebebiyle 7 gün 24 saat çöp soluyorlar.

GİRESUN'UN DOĞANKENT İLÇESİNDEKİ HARŞİT ÇAYI ÜZERİNDEKİ KÖYLÜLER 7 GÜN 24 SAAT ÇÖP SOLUYORLAR.
PENCERE AÇAMIYORLAR, AVLUYA ÇIKAMIYORLAR.
Giresun’un Doğankent ilçesinde, Harşit Çayı üzerindeki köylüler, ilçenin çöpünün istiflendiği alan sebebiyle 7 gün 24 saat çöp soluyorlar.
Harşit Çayının geçtiği boğazı, Gümüşhane sınırındaki  köylere kadar duman altında bırakan çöple alakalı bugüne kadar seslerini duyurmaya çalışan köylüler, avluya çıkamamaktan, pencere açamamaktan yakınıyor ve sağlıklarının tehdit altında olduğunu dile getiriyorlar. 
İlçeye ait çöpün çıkardığı duman sebebiyle, zehirlenme vakalarının da olduğunu belirten köylüler, çöpün dumanı sebebiyle yıllardır mağdur olduklarını, çöp dumanı sebebiyle fındık zamanı fındık bile toplayamadıklarını belirten köylüler muhatap bulamamaktan şikayetçiler.
İlçe merkezine 6 km uzaklıktaki Harşit Çayı kenarında bulunan çöp alanı, çayın güney istikametindeki devamının kapısı denilebilecek dar bir boğazda bulunuyor. Köylülerin ifadelerine göre, sık sık lodos rüzgarıyla boğazı duman altında bırakan çöp dumanı, çoğu zaman köyleri görünmez hale getiriyor. Dumanın görünmediği zamanlarda dahi, ağır çöp kokusunun hakim olduğu kilometrelerce uzunluktaki boğazda, dumanın biriktiği zamanlarda, köylüler ne avluya çıkabiliyor, ne de pencere açabiliyor. Ve bu durum, günün sadece belli saatlerinde ya da haftanın belli günlerinde değil, 7 gün 24 saat devam ediyor.
Çöpten çıkan duman daha önceleri de söndürülmeye çalışılmış, fakat dipten gelen metan gazı sebebiyle dumana çare bulunamamış. Çöpün istiflendiği alan, şimdilerde yabani köpeklerin cirit attığı tehlikeli bir mıntıkaya dönüşmüş. Köylüler, köpekler sebebiyle bu yolu kullanamıyor. Sık sık bu köpeklerin saldırısına uğrayan köpekler geceleri köylülerin dışarı çıkmalarına da mani oluyor. Çöplük köpeklerin hem mekanı hem de karnını doyurdukları bir alan. Aynı zamanda tüm ilçenin çöpünün istiflendiği bu yer, her türlü hastalığın yayılması için müsait bir alan. Ki, yakın zamanda bir kuduz vakası dahi yaşanmış. Halen daha ilçesinin giriş ve çıkışında karantina tabelaları asılı duruyor. Köylünün köpekler sebebiyle bu yolu kullanamamaları, yollarını yaklaşık 2,5 km kadar uzatmış. Şehir merkezine gidebilmek için önce şehrin ters istikameti yönünde birkaç yüz metre gidip karayoluna çıkıyor, daha sonra 1800 metre uzunluktaki tünelden geçmek durumunda kalıyorlar. 
Çocuklarını avluya çıkaramadıklarını, pencere açamadıklarını ve  pişirdikleri yemeğin lezzetini dahi alamadıklarından yakınan, çöpün hemen yakınındaki Doymuş Köyü sakinleri, “yetkililerin bu konuya eğilmeleri için illa da üzücü bir vakanın yaşanması mı gerekiyor?!” şeklindeki serzenişleriyle de seslerini duyurmak istiyorlar.
Aynı kaderi; uzun zamandır, Tirebolu ilçesi, Demirci Mahallesi, Kuşkaya mevkiindeki vatandaşlar da yaşamakta... 
Muhammet Ali SARIhoronaga@hotmail.com

Haberin Videosu









Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir