Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5669 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   03 Aralık 2013 - 13:09

DOKAP Tasarım Çalıştayı-I Gerçekleştirildi.

Büyüt
Küçült
DOKAP Tasarım Çalıştayı-I
DOKAP Tasarım Çalıştayı-I etkinliğimizin "Çalıştay Sunumları ve Değerlendirme Toplantısı 29 Kasım 2013 Cuma saat 14:30'da DOKAP BKİ. Merkez Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

DOKAP TASARIM ÇALIŞTAYI-I
    
    DOKAP Tasarım Çalıştayı-I etkinliğimizin "Çalıştay Sunumları ve Değerlendirme Toplantısı 29 Kasım 2013 Cuma saat 14:30'da DOKAP BKİ. Merkez Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

DOKAP İdaresi Başkanı Sn. Ekrem YÜCE'nin Evsahipliğindeki Çalıştaya, Gazi Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr. Sn. Mahmut ÖZBAY, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sn. Saim Zeki BOSTAN, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sn. Mahir KADAKAL, DOKAP İdaresi Başkan Yardımcısı Sn. Yusuf MENGİ, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Orhan KURT, Trabzon İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sn. İbrahim KUL, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sn. Serkan GÜNEŞ, Trabzon İl Kültür Turizm Müdürü Sn. İsmail KANSIZ, Giresun İl Tarım Müdürü Sn. Muhammet ANGIN, Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Necati AKKURT, Karaköy Tarım İşletmesi Müdürü Sn. Oktay ASLAN, Giresun Fındık Araştırma İstasyon Müdürü Sn. Gökhan KIZILCI, GAP İdaresi Başkan Danışmanı Sn. Murat CENGİZ, İşadamları ve Bürokratlar katıldı.

Toplantı DOKAP İdaresi Başkanı Sn. Ekrem YÜCE'nin açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasında Sn. YÜCE "DOKAP BÖLGE KALKINMA İDARESİ, Kalkınma Bakanlığı ve Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu’na bağlı tüzel kişiliğe sahip merkezi kamu teşkilatıdır. Temel görevi; kalkınma projelerinin uygulandığı illerdeki yatırımların gerektirdiği araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerini yerine getirerek bu projelerin kapsadığı bölgenin kalkınmasını hızlandırmak ve bölgesinde uygulamaların yerinde koordine etmektir.
Fiilen çalışmaya başladığı günden bu yana 642 sayılı Kararnamenin yüklediği görevlerin hazırlıkları bitirilmiş olup idarenin kurumsal kapasitesi hızla oluşturulmaktadır.
DOKAP proje üssü diye tanımladığımız bu hizmet binası idareye kazandırılarak çalışma ortamının verimliliği sağlanmıştır.

    Bahse konu olan bu değerli etkinliğin hazırlanması sürecinde katkı ve katılımları ile emeği geçen tüm katılımcılara hoş geldiniz der, çalıştayın Giresun ve Ordu’muz için faydalı olmasını temenni ederim." dedi.

    Ardından söz alan Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sn. Mahmut ÖZBAY Söze GAZİ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Süleyman BÜYÜKBERBER'in selamlarıyla başladı. Konuşmasında ÖZBAY " Bu çalıştayın alanı Giresun ve Ordu illeri olarak ele alındı. Çalıştayın konusu tasarım ve endüstriyel tasarım olduğu için tabi tasarım çok geniş bir konu. Burada Endüstriyel tasarım ürünlerine geliyoruz. Buradaki bölgesel üreticilerin kendi paydaşlarıyla birleşerek bir rekabet ortamı yaratmaları gerekiyor. Sonra bu bölgesel olan gücümüzü ulusallaştırmamız gerekiyor. Sonra ulusal paydaşlarımızla rekabet edebilmemiz gerekiyor. En sonunda da global ölçekte rekabet edebilmemiz gerekiyor. Artık amacımız global rekabet olmalı.

    Bu bölgedeki projelerimizin gelişmesi açısından DOKAP İdaresi ile GAZİ Üniversitesi arasında bir ön protokol işbirliği yapılıyor. Bundan sonra GAZİ Üniversitesi sizlerin emrinde ve bütün imkanlarıyla yanınızda..." dedi.

    Sonrasında söz alan GAP İdaresi Başkan Danışmanı Sn. Murat CENGİZ "DOKAP İdaresi olarak bölgenin rekabet gücünün arttırılmasına yönelik çalışmalar, İdarenin kurulduğu günden itibaren hızla devam etmektedir. Özellikle teknoloji bazlı istihdam olanakları kısıtlı olan bölgemizde, çağımızın gelişen sektörlerinden olan dijital tasarım sektörünün gelişmesini hedeflemekteyiz. Bu alanda faaliyet gösterecek yeni işletmelerin oluşması , çoğalması ve bu sürecin başlatılması DOKAP bölgemizde özellikle genç işsizlerin bu alanda beceri kazanmalarını sağlayarak kalıcı istihdam olanaklarını arttırmayı arzuluyoruz" dedi.

    Konuşmaların ardından Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sn. Serkan GÜNEŞ'in Moderatörlüğünde, bir hafta boyunca hazırlanan çalışmaların sunumu katılımcı öğrenciler tarafından yapıldı.

    Sunumların ardından DOKAP İdaresi Başkanı Sn. Ekrem YÜCE kapanış konuşmasında; Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Katılımcı belgelerinin verilmesi töreniyle çalıştay tamamlandı.  

 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir