Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3221 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   14 Aralık 2022 - 12:21

EN DEĞERLİ HAZİNEM AİLEM PROJESİ İLE ÇÖLYAKLI ÇOCUKLARIN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLANDI

Büyüt
Küçült
EN DEĞERLİ HAZİNEM AİLEM PROJESİ İLE ÇÖLYAKLI ÇOCUKLARIN DOĞUM GÜNÜNÜ

Çıtlakkale Anaokulu öğrencileri ve aileleri ile çölyak hastalığı olan çocuklarla biraraya gelerek doğum günü kutlaması yaptılar.  Giresun Fen Lisesi öğrencileri Didem AYDIN, Azra GÜNER ve İpek Şule YILDIRIM danışman öğretmenleri Çiğdem AYDIN koordinatörlüğünde TÜBİTAK için hazırladıkları En Değerli Hazinem Ailem projesi kapsamında Giresun Çölyaklılar derneği ile iletişime geçerek ildeki çölyak hastası çocuklara ulaştılar. Projede Giresun Çölyaklılar Derneği ve sponsorlarında desteği ile glutensiz yaş pasta ve kurabiyeler hazırlandı. Hazırlanan yaş pasta ve kurabiyeler ile çölyaklı çocuklara temsili doğum günü kutlaması yapıldı. Ardından glutensiz undan oyun hamuru hazırlandı. Çölyak hassasiyeti olan çocuklar ve ailleleri programdan duydukları mutluluğu ifade ettiler. Kaliteli ve eğlenceli vakit geçiren çocuklar glutensiz undan yapılan oyun hamurları ile oyunlar oynadılar.

Programa katılan Giresun İl Sağlık Müdürü ve Çıtlakkale anaokulu müdürü çocuklarla tek tek sohbet edip, onlarla yakından ilgilendi. Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet BULUT yaptığı açıklamada; Öğrencilerimizin En Değerli Hazinem Ailem projesi kapsamında farkındalık oluşturmak için böyle güzel bir etkinliğe imza atmış olması son derece önemli ve anlamlıdır. Özellikle farklı hassasiyeti olan insanların toplum tarafından bilinmesi noktasında bu etkinlikler daha da önemli diye düşünüyorum ifadelerini kullanarak bu çocuklarımızın yaşam kalitesini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirterek programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Çıtlakkale Anakokulu müdürü Fatih YETER ise; Toplumsal ve insani değerler insan yaşamının en önemli yanını oluşturur. Toplumun bir parçası olarak bireylerin; içinde yaşadıkları toplumun insani değerlerini bilmeleri ve bir davranış biçimi olarak özümsemeleri gerekir. İnsanların yaşamlarını etkileyen ve şekillendiren bu değerler, gözlem ve etkileşimlerle yaşayarak ve hissedilerek öğrenilir. Bizler de bugün burada öğrencilerimiz ve değerli ailelerimizle birlikte çok anlamlı bir çalışmayı gerçekleştirdik. Çölyak hassasiyeti olan çocuklarımızın mutluluğu bizleri oldukça duygulandırdı ve mutlu etti. Ayrıcalıklı gruplarla yapılacak farkındalık faaliyetlerinde üzerimize düşen görev ne ise yapmaya hazırız ifadelerini kullandı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir