Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6683 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   11 Aralık 2013 - 10:03

Engellilerin Sevinci

Büyüt
Küçült
Engellilerin
Engelliler Haftası nedeniyle bugün Ayvasıl Liman Restoranda düzenlenen törenle engelliler sandalye, koltuk değneği ve bastonlarına kavuştular

Giresun Deniz Yıldızı Derneği ve Almanya’da faaliyet gösteren Anadolu Yardım Vakfı tarafından engellilere 80 tekerlekli sandalye, 22 koltuk değneği ve 23 ise el bastonu bağışlandı.

Giresun’da engellilerin ihtiyaçlarına bir nebze olsun katkı sağlamak amacıyla yapılan bağışların engellilere verildiği  törende konuşan Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, Devletin sosyal devlet olma konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek “Devletimiz Sosyal Devlet olma görevini yerine getirmek için çeşitli çalışmalarını sürdürürken Sivil Toplum Kuruluşlarına da önemli görevler düşmektedir. Bu anlamda Deniz Yıldızı önemli bir misyon üstlenmiş durumdadır” dedi.

Bedensel engellerin yaşam engelli olmamasını temenni eden Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Atar da “Toplumun ayrılmaz parçası olan engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesinde varlık gösteren herkesi kutluyorum. Dünya İnsan Hakları Gününde böyle bir etkinlik düzenlenmesi de anlamlıdır” şeklinde konuştu.

Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine Acar da, derneğin kurulduğu günden beri ihtiyaç sahibi ile hayırseverler arasında köprü görevi olduklarını belirterek, alınan emanetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından engellilere 80 adet tekerlekli sandalye, 22 çift koltuk değneği ve görme engelliler içinse 23 adet baston dağıtıldı.


Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, , İl Müftüsü Muhittin Oral, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Eyüp Çiftçi, hayırseverler, engelliler ve yakınları katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir