Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5733 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   04 Ekim 2011 - 18:50

Festivaller derneği Giresun'da toplandı

Büyüt
Küçült
Festivaller derneği Giresunda
Uluslararası Festivaller Derneğ'nin 2011 yılı ikinci toplantısı Giresun Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı.

Uluslararası Festivaller Derneği’nin 2011 yılı ikinci toplantısı  Giresun Belediyesi’nin ev sahipliğinde 30 Eylül 2011 Cuma günü başladı. Şehrimizin doğal güzelliklerinin tanıtılmasının ardından 1 Ekim günü Giresun'da yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Giresun Belediye Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Festivaller Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Cinel yaptı.
Cinel, “Uluslararası Festivaller Derneği Üyeleri'ni Giresun’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek 30 Eylül-02 Ekim tarihleri arasında Giresun Belediyesi’ nin organizasyonu ile ilimizde Uluslararası Festivaller Derneği’nin 2011 yılı ikinci toplantısını gerçekleştiriyoruz. Bugün buraya ülkemizin çeşitli yerlerinden festival düzenleyen belediye ve dernek temsilcileri katılıyorlar. Tüm arkadaşlarımızın Giresun’da olmasından mutluyuz. Tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyorum”dedi.
Dünya Folklor Festivalleri Derneği (CIOFF) Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul ise yaptığı konuşmasında “Uluslararası festivaller konusunda Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında Türkiye'nin çok daha iyi konumda olduğunu kanıtladığını söyledi.  Tuğsavul, bir otelde düzenlenen Uluslararası Festivaller Birliği 2. Dönem Toplantısı' nda yaptığı konuşmada,Türkiye'nin kültürünü, örf, adet, gelenek folklorunu tanıtmak amacıyla düzenlenen toplantı kapsamında Giresun' da bulunmaktan mutlu olduğunu belirtti.


Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun da katıldığı toplantıda “Giresun'da her yıl mayıs ayında uluslararası Giresun Aksu Festivali'ni yaşattıklarını belirtti. Aksu, Türkiye'nin birçok kentinde festivaller yapıldığını, bunların ulusal ve uluslararası anlamda büyük hizmetler olduğunu ifade ederek, "Aslında çok basit görünse de çok değerli bir iş yapıyoruz. Geçmişteki kültürümüzü geleceğe aktarıyoruz. Bu festivallerin şehirlere, ülkemize, geleceğe çok faydalı olacağını düşünüyorum. İlimizde bu toplantıyı gerçekleştirmek ve sizleri aramızda görmekten onur duyduk. Festivaller Derneği gerçekten kültürel etkinlikler için çok büyük emek veren bir kuruluştur. Burada bulunan bütün arkadaşlarımızın çalışmalarını gerçekten yürekten kutluyorum. Ben tüm konuklarımıza tekrar Giresun’a hoş geldiniz diyor ve iyi toplantılar diliyorum” dedi.

Başkan Aksu, konuşmanın ardından katılımcılara "Fındık Başımızın Tacı" heykeli ile Giresun'u simgeleyen çeşitli hediyeler sundu. Katılımcılar da Başkan Aksu'ya yörelerini temsil eden bazı hediyeler verdi.
Toplantıda 2011 yılında gerçekleşen festivallerin değerlendirmeleri yapıldı. 2012 yılındaki festival tarihleri konusunda da bilgi verilerek görüş alış verişinde bulunuldu. Gaziantep Belediyesi ve Arhavi Belediyesi’nin üyelik müracatları değerlendirmeye alınarak oy birliğiyle Festivaller Birliği’ne kabul edildi. 2012 yılı 1. dönem toplantısının Gaziantep’te gerçekleşmesi planlandı.

Toplantıya, Uluslararası Festivaller Derneği Başkanı Atilla İpek, CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer Arslan, KKTC Gençlik Dairesi Başkanı Gencay Eroğlu ile KKTC ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 16 belediyenin temsilcileri katıldı.






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir