Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7098 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   06 Şubat 2014 - 18:45

Finansman Sözleşmesi İmzalandı

Büyüt
Küçült
Finansman Sözleşmesi
Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında hazırlanan projenin finansman sözleşmesi imzalandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler Destek Programı( EDES) kapsamında Karadeniz Bölgesindeki illeri kapsayan; 2013 yılı güz döneminde açılan hibe çağrı programında Milli Eğitim Müdürlüğünün başvuru sahipliğinde ve Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Giresun Bedensel Engelliler ve Spor Kulübünün ortak olduğu “Okulumla Engelleri “At”lıyorum adlı projemiz hibe almaya hak kazandı.

Valiliğimiz ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 28/01/2014 tarihinde imzalanan protokolle projenin uygulama süreci başladı..

Otistik çocuklara yönelik açılan Şehit İsmail Bay Özel Eğitim Uygulama Merkezinde ( 1. ve 2. Kademe) erken tanı ve doğru yöntemlerle yoğun bir eğitim alacak olan otistik  çocuklarımız kendi ihtiyaçlarını karşılar duruma gelebilecek, akranlarının sahip olduğu becerileri edinip bağımsız olarak yaşayabilecekler.

Okul faaliyetlerini, OKULUMLA ENGELLERİ “AT”LIYORUM projesi destekler nitelikte. Projeyle otistik çocuklara, psikososyal rehabilitasyonu sağlamak amacıyla hipoterapi tekniği uygulanacak. Hipoterapi (At Terapisi) tekniği, atların terapist olarak kullanıldığı, onların çok boyutlu hareketleri ve davranışları ile hastaları özgürleştirmeyi ve normal hayatlarını sürdürmeyi amaçlayan tedavi yöntemidir. Yine proje kapsamında otistik çocukların velilerine yönelik kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak “Engelli ve Sosyal Yaşam” temalı eğitimler verilecektir. Şehit İsmail Bay Özel Eğitim Okulunda görev yapan tüm eğitimcilere,  gönüllü 15 öğretmene “Sanatla Terapi ve Yaratıcı Drama Atölye Çalışması“ eğitimleri verilecek ve bir kamu spotu hazırlanacaktır.

Bütçesi 80.890, 00TL olan proje dokuz ay süre ile uygulanacaktır.

Proje yürütme ekibi 03/02/2014 tarihinde toplanarak proje faaliyetlerini gözden geçirmiş ve proje uygulama süreci başlatılmıştır.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir