Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6235 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   25 Temmuz 2012 - 21:30

Fındık İşçileri İçin Hazırlıklar Tamam

Büyüt
Küçült
Fındık İşçileri İçin Hazırlıklar
Vali Dursun Ali Şahin, ilimize gelecek olan geçici fındık işçileri için hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Fındık İşçileri İçin Hazırlıklar Tamam
Vali Dursun Ali Şahin, ilimize gelecek olan geçici fındık işçileri için hazırlıkların tamamlandığını belirtti.   Erken hasat ve fındık rekoltesindeki artışa dikkat çeken Vali Şahin, rekoltedeki artıştan dolayı ilimize bu yıl daha fazla geçici fındık işçisi gelmesinin beklendiğini söyledi.   Gelecek işçilerin barınma sorunlarıyla ilgili her türlü önlemin alındığını kaydeden Vali Şahin, Aksu Dere ağzına kurulan konaklama yerleri için “Burada takriben 20 bina var ve her binada 4 kişi, toplamda 80 kişi ikamet edecek. Bu sadece merkez için geçici barınma yeridir. Burada 3-4 gün kalabilecekler. Burada kendilerine sadece barınma değil iftar ve sahur yemekleri verilecek ve bulaşık ve çamaşır makinaları, buzdolapları ve modern tuvalet ve banyoları da mevcuttur. Kendi evlerindeki hizmeti buradan aynen alacaklardır. Biz onlara bu güzellikleri sunuyoruz. Onlarında burada ülkemize güzellikler sunacağına inanıyoruz. Türkiye’nin değişik yerlerinden gelecek olan bu güzelim insanlara güzel hizmet sunmak bizim görevimizdir. Burada kahvehane ve ibadet yerinin yanı sıra bir idare merkezi ve çocuklar için de oyun alanları  olacak. Giresunlu bunu onlara sunmakla onlardan da güzel hizmet alacaktır. İnşallah asayişte berkemal olur. Ben iyi bir fındık sezonu geçireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.   16 yaşından küçük işçilerin kesinlikle çalıştırılmayacağının altını çizen Vali Şahin, çalıştıranlara cezai müeyyide uygulanacağını kaydetti.   Vali Şahin ayrıca, kurulan konutların fındık hasadının bitmesinden sonra afete uğrayan kişilerin iskanı için de kullanılabileceğini sözlerine ekledi.
Geçici Konaklama Yerinde İnceleme


Vali Dursun Ali Şahin dün akşam, fındık hasat mevsiminin yaklaşması üzerine ilimize gelecek olan mevsimlik fındık işçileri için oluşturulan geçici konaklama yerinde incelemelerde bulundu.   Giresun Merkezde Aksu Deresi ağzındaki Festival Alanında kurulan konaklama yerindeki konutları gezen Vali Şahin yetkililerden bilgi aldı.   Bu yıl fındık hasadının erken başlayacağına dikkat çeken Vali Şahin, konaklama yerindeki az da olsa bazı eksikliklerin süratle tamamlanması talimatını verdi.   Fındık işçilerinin konaklaması için oluşturulan alanda 20 prefabrik konutun yanı sıra bay bayan WC, duşa kabin, mutfak, buzdolabı, çocuklar için oyun parkı, kamelya, dinlenme ve televizyon çadırı da bulunuyor.   Geçici fındık işçilerinin konaklaması için ilimiz merkezde oluşturulan konutların yanı sıra Bulancak ilçemizde 10, Tirebolu ilçemizde de 22  konut bulunuyor.   İncelemelerde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür ve Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Taşkın da hazır bulundu.    



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir