Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8316 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   28 Şubat 2013 - 18:54

Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğine Hayır

Büyüt
Küçült
Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğine
Giresun Ziraat Odası (G.Z.O.) tarafından geçen yıl gündeme getirilen 'Bizim Bahçede Çocuklar Çalışmıyor' kampanyası kapsamında bu yılki fındık hasadı mevsimi öncesinde bir Çalıştay düzenlenecek.

G.Z.O. tarafından yayınlanan Çalıştay bülteninde şu bilgilere yer verildi:

ÇOCUKLAR BAHÇEYE GİRMEDEN

2013 YILI EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI

02 Mart 2013, Cumartesi 09.30 – 17.00

Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Merkez / GİRESUN

Bilindiği üzere, fındık tarımında çocuk işçiliği, ülkemizin fındık üretim bölgelerinde, önemli tarımsal problemler arasında yer almaktadır. Bu bölgelerimizde, 16 yaş altı çocukların, tarım alanlarında çalıştırılması, ulusal ve uluslararası düzeyde tartışmalara yol açmaktadır. Türkiye’nin de tarafı olduğu Uluslararası Sözleşmeler ve taahhütlerimiz çocuk işçiliğinin önlenmesini gerektirmektedir

O nedenle, bu tereddütleri ortadan kaldırma ve bu eylemi durdurma adına, 16 yaş altı çocukların, tarım alanlarında çalıştırılmamasına yönelik, birkaç yıldır, tarafımızdan veya diğer kurumlarca, önemli ölçülerde sürdürülebilir çalışmalar yapılmaktadır. Buna rağmen, yine de her yıl, fındık hasat zamanı olan Ağustos ayında, bu sorun ile karşı karşıya kalmaktayız. Bu demek ki, onca uğraşlara rağmen yapılan çalışmalar, henüz yeterli olmamakta ve daha fazlasıyla mukabele edilmesi gerekmektedir.

Bu itibarla; İstedik ki, çocukların bahçeye girmesinden önce çocukları konuşalım. Bu konuda, 2013 yılı içerisinde neler yapabileceğimizi de ortaya koyalım.

Bu çerçevede amacımız, siz değerli akademisyen, kamu otoritesi, uzman, sektör temsilcisi, sivil toplum ve kanaat önderlerinin konu hakkında değerli görüşlerini almak ve bu görüşler çerçevesinde bir eylem planı hazırlamak ve uygun olanları projeye dönüştürüp, uygulamaktır.

Ülkemizde sürdürülebilir, izlenebilir ve görünebilir tarımın desteklenmesi, yeni fırsat ve faydaları beraberinde getirecektir. İnancımız; çocuk işçiliği ile mücadelenin, bizleri tüm dünya huzurunda konuya verdiğimiz hassasiyet açısından farklı kılacak ve yapmamız gereken insani davranışları yerine getirmenin huzurunu yaşatacaktır.

Bu amaç ve ilkeler doğrultusunda, Keşap Fındık Üreticileri Birliği Projesi, Giresun Üniversitesi Fındık Araştırma ve Uygulama Merkezi ile işbirliği ve Noor Fındık Ltd.Şti firmasının ana sponsorluğu ile 02 Mart 2013 tarihinde, Giresun’da, ekte gündemi sunulan ÇOCUKLAR BAHÇEYE GİRMEDEN 2013 Yılı Eylem Planı Çalıştay’ı düzenlenecektir.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir