Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6836 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   22 Aralık 2011 - 18:46

Geleceğin bankacılarına ilk bankacılık dersi katılım bankası Bankasya'dan

Büyüt
Küçült
Geleceğin bankacılarına ilk bankacılık dersi katılım bankası
Giresun Üniversitesi Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık bölümü öğrencilerine ilk bankacılık dersi 'faizsiz bankacılık' Bankasya'dan.

Geleceğin bankacılarına ilk bankacılık dersi katılım bankası Bankasya'dan

Giresun Üniversitesi Görele Uygulamalı  Bilimler Yüksekokulu Bankacılık bölümü öğrencilerine ilk bankacılık dersi ‘faizsiz bankacılık’ Bankasya’dan.

Giresun’un Görele İlçesinde Bank Asya Giresun Şube Müdürü Vahdettin Yıldırım, Görele Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Salonunda Giresun Üniversitesi Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık bölümü öğrencilerine faizsiz bankacılık konusunda konferans verdi.

Konferansın açılış konuşmasını Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdür Yardımcısı Özcan Elevli yaptı. Alevli  “Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu olarak 2011–2012 eğitim-öğretim yılında ilk konferansımız olan  “Faizsiz Bankacılık” konulu konferansımıza gösterdiğiniz ilgiden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu konferansı düzenlemiş olmaktan son derece mutluyuz. Bankacılık ve Finans bölümünde okuyan siz değerli öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu Bankacılık ve Finans alanında uzmanlar ile buluşma noktamız olacak bu tür konferanslarımızın  sayısını artarak devam ettireceğimizi umut ediyorum. Amacımız siz değerli öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmektir. En donanımlı şekilde mezun etmektir.” dedi.

Alevli daha sonra sözü Bank Asya Giresun Şube Müdürü Vahdettin Yıldırım’a verdi. Yıldırım konuşmasında öncelikle Dünyada ve Türkiye'de katılım bankacılığının gelişimi, Türk bankacılık sistemi içindeki payı ve sistemin işleyişi hakkında genel bilgiler verdi. Yıldırım” katılım bankalarının alternatif değil, sistemi tamamlayan bankalardır. Reel sektörü finanse eden ve kar-zarara katılma esasına dayalı olarak çalışan katılım bankaları, sağlıklı fon kullandırma yöntemleri tabii bir sonucu olarak Dünya ekonomide yaşanan krizlerden daha az etkilendi. Katılım bankacılığı, faizsizlik prensiplerine göre çalışan, bu prensiplere uygun her türlü bankacılık faaliyetlerini gerçekleştiren, kar ve zarara katılma esasına göre fon toplayıp, ticaret, ortaklık ve finansal kiralama yöntemleriyle fon kullandıran bir bankacılık modelidir. İsimlerindeki “katılım” sözcüğü yapılan bankacılık türünün kar ve zarara katılma prensibine dayalı bir bankacılık olduğunu ifade etmek için kullanılmaktadır. Bu bankalar, tasarruf sahiplerinden topladıkları fonları, faizsiz finansman prensipleri dahilinde ticaret ve sanayide değerlendirerek, oluşan kâr veya zararı tasarruf sahipleriyle paylaşırlar. TL,

USD ve EUR bazında vadeli hesaplarda toplanan fonlar, kurumsal finansman desteği, bireysel finansman desteği, finansal kiralama, kâr veya zarar ortaklığı yöntemleriyle değerlendirilir. Ticaretin ve sanayinin ihtiyaç duyduğu hammadde, yarı

mamul veya mamul madde, gayrimenkul, makine veya her tür teçhizatın temini, bu yöntemler aracılığıyla sağlanmaktadır. Bu bankalarda, her türlü bankacılık işlemlerinde faiz ve belirsizlik ihtiva eden, aşırı riskli ve spekülatif işlemlere yer

verilmez. Alkollü içecek, silah ve tütün ürünleri gibi toplum için zararlı bulunan konularda bankacılık işlemi yapılmaz. Katılım bankalarının varlık nedeni ve Altın Kuralı “Faizsizlik Prensibi”dir. “Faizsizlik Prensibi”nin özü de; Fon toplarken kar ve zarara katılma esasına göre fon kabul etmek ve müşteriye “sabit bir getiri” taahhüt etmemek, Fon kullandırırken nakit kredi vermeyip, “müşterinin ihtiyaç duyduğu malı satıcıdan peşin alıp kendisine vadeli satmak, kiralamak veya iş sahibiyle proje

bazında ortaklık oluşturmak” tır.”dedi.

Bank Asya Giresun Şube Müdürü Vahdettin Yıldırım, ilginin yoğun olduğu seminerde öğrencilerden gelen soruları da ayrıntılı olarak cevaplıyarak öğrencileri memnun etti. 
Öğrencilere bankacılıkta çalışma koşulları, giriş sınavları, kariyer planlama, özel ve kamu bankacılığı konusunda bilgiler veren Bank Asya Kurumsal İletişim Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Ufuk Altınbaş, Bank Asya’nın yurtdışı açılımları ve öğrencilerin kariyerinde okullarının önemine işaret ederek faiz ile kar payı arasındaki farkı anlattı.

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı  ve Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ramazan Sever, düzenlenen bu tür etkinliklerin öğrencilerin motivasyonu yönünde önemli olduğuna dikkat çekerek, Bankacılık ve Finans Programı öğrencilerin daha mezun olmadan kendi meslek kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek çalışma hayatına ilişkin karşılıklı beklentilerini paylaşmalarının çok yararlı olduğunu söyledi.

Konferansın sonunda, Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ramazan Sever, Bank Asya Giresun Şube Müdürü Vahdettin Yıldırım  ve Bank Asya Kurumsal İletişim Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Ufuk Altınbaş teşekkür ederek plaket ve çiçek verdi.

Konferansın ardından okul yöneticileri ve Bankasya’lı misafirler Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna geçerek birlikte çay içip bir süre sohbet etti.

Haber: Turhan Sinirlioğlu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir