Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6801 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   19 Kasım 2021 - 08:45

GELECEK PARTİSİ GİRESUN MERKEZ İLÇE BAŞKANI MUSTAFA BAŞER BASIN AÇIKLAMASI

Büyüt
Küçült
GELECEK PARTİSİ GİRESUN MERKEZ İLÇE BAŞKANI MUSTAFA BAŞER BASIN

2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılında taşımalı eğitim sistemine kayıtlı öğrencilerin ilk yarı yıl tatili olan 12 Kasım 2021 tarihine kadar hala taşımayla ilgili sorun çözülememiş olup, bir kısım öğrenci ne yazık ki ilk dönemde okuluna hiç gidememiştir. Aslın da sorunun kaynağı işini düzgün yapmayan sorumsuz yöneticiler olmakla birlikte kamu denetimini yapmayan ve orda burada gezen, ancak iş yapıyor gibi görünüp paylaştığı resimlerle insanları aldatanlardır. Onlar gezine dursun yarının Geleceği çocuklarımızın okula gidebilmesi için veliler kendi imkanları dahilinde çocuklarını okula göndermekteler. Konu ile ilgili sorunlu servisler şunlardır;

1. Pınarçukuru Köyü alt mahalle de servis yok. Burada bir veli kendi aracıyla hem kendi çocuğunu hem de diğer öğrencileri taşımaktadır.

2. Duroğlu Beldesi Alınca Mahallesi burada da aynı sorun yaşanıyor. Servis yok öğrenci velisi çocuğunu kendisi aracıyla taşımakta

3. Yenicehisar Köyü, buradaki uygulama tam bir trajikomik film sanki… Köyde bulunan öğrenciler için servisi, hiç alakası olmayan Barçaçakırlı köyü alt mahalle servisi ile birleştirerek tek hat haline getirmişler. Bu sebeple burada ki sorun alt mahallede bulunan 9 öğrenci ve birleştirilen Yenicehisar Köyü öğrencileri ile birlikte birleşince sırt sırta gitmek zorunda kalmışlardır. Mecburen velilerden aracı olanlar kendi özel imkanlarıyla çocuklarını okula götürmektedir.

Öğrenci velileri bu çaresizlikle şikayetlerini bağlı bulundukları Duroglundaki Okula ve Köy Muhtarlarına, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Valilik Makamına ve en son sonuç alamayınca siyasi yöneticilere bildirmelerine rağmen bir sonuç elde edememişlerdir. Diğer yandan işin garip tarafı Duroğlu Belediyesi’ne de bu olayın çözümü hususunda başvuru yapılmasına rağmen sonuç tam bir kaos olmuştur. Veliler Belediyenin bu sorunu çözeceğine güvenerek beklerken bir şok daha yaşamışlardır.  İl Milli Eğitim Müdürlüğünün konu ile ilgili aldığı karar şudur; “Servisle taşınamayan öğrencilerin yatılı okullara verilmesi” ...

Öğrenci velileri doğal olarak bu karara isyan edip şunları söylüyorlar; “Bizimle resmen dalga geçiyorlar! Bizim çocuklarımız bu kadar Devlete yük oluyorsa ve onların Geleceği bu kadar değersiz ise, biz çocuklarımızı bir şekilde taşırız ve onların engellemelerine rağmen evlatlarımızı okuturuz.”

Vatandaşların bu haklı isyanı ses getirince de yetkililer yaşanan rezilliğe bir yenisini eklemişlerdir. Şimdi de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaşanan çözümsüzlük ve kaos ‘dan kendilerini kurtarmak için Öğrenci Velilerinden “Kendi istek ve arzularıyla taşınamayan öğrencileri taşıma kapsamından çıkarmaları için” imza atmalarını istemişlerdir.

Yaşanan bu olayların hiçbir şekilde mazereti ve izahatı olamaz. Çocuklarımız bizim her şeyimiz, onlar bizim Geleceğimiz. Devletimizin gücünü, varlığını, dirliğini, birliğini sadece kendi çıkarlarına alet eden ve kendi bireyine, kendi vatandaşına insanca okumayı, eğitim görmeyi, bu ülkenin yarınlarına umut olma hakkını gasp eden bu düzeni, bu idarecileri ve bu siyasetçileri kamuoyunun ve halkımızın takdirine bırakıyorum.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir