Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5049 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   14 Haziran 2012 - 19:00

Giresun Üniversitesinde Kariyer Günleri Etkinliği Başladı

Büyüt
Küçült
Giresun Üniversitesinde Kariyer Günleri Etkinliği
Türkiye İş Kurumu ve Giresun Üniversitesi Meslek Yüksekokulunun işbirliği ile organize edilen ve iki gün sürecek olan I. Kariyer Günleri etkinliği başladı.

Türkiye İş Kurumu ve Giresun Üniversitesi Meslek Yüksekokulunun işbirliği ile organize edilen ve iki gün sürecek olan I. Kariyer Günleri etkinliği başladı.

 Rektör Prof. Dr. Aygün Atar, Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Türkiye İş Kurumu Giresun İl Müdürü Mustafa Sarı, Giresun Üniversitenin idari ve akademik personeli ve öğrencilerin katılımıyla başlayan etkinlik,  Giresun Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Kürşad Yapar ve Giresun İşkur Müdürü Mustafa SARI konuşmalarıyla başladı.

 Programda I. Kariyer Günleri etkinliğinin amacı ve hedeflerinden bahseden Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, kariyer kavramının tanımı yaparak, etkinliğin önemini vurguladı. Konuşmasında, iş hayatına atılmaya hazırlanan genç öğrencilerin ‘Kariyer Günleri’ etkinliği gibi önemli bir fırsatı iyi değerlendirmelerinin önemine vurgu yapan Attar, “ Burada şirketlerde yeni çalışmaya başlayacak kişiler ile birebir görüşmenin yanında farklı firmalar ile iletişim kurma imkanı ile kurumsal olarak geliştirmeleri gereken yönlerini daha iyi tespit edebileceklerdir.” dedi.

 Etkinliğin, öğrencilerin staj yapacakları işyerlerini belirleme konusunda karşılaşacakları olası problemlerin çözümüne de katkı sağlayacağını belirten Attar, parasını, zamanını ve emeğini öğrenmeye harcayıp, en sonunda diplomasını taşıdığı bu meslekten halk tabiri ile ‘ekmek yiyememek’ öğrencilerimiz adına bizi üzmektedir. Meslek mensubu olamamanın en büyük sebebi nitelikli olamamaktır. Biz biliyoruz ki, nitelikli sıfatını taşıyan bir meslek mensubu için işsizlik diye bir sorun yoktur. O halde, mezunlarımızı nitelikli yapabilmek için sektör ve okul olarak birlikte çalışmak ve ortak karar almak zorundayız. Kariyer günleri etkinliğini bu açıdan çok önemsiyoruz.” dedi.

 Konuşmasında Giresun’un sanayi şehri olmamasının yanında Giresun için avantaj arz eden diğer faktörlerin hayata geçirilmesine değinen Attar, Giresun için teknoparkın acil bir gereksinim olduğuna vurgu yaparak, “Giresun’u bir cazibe şehri haline getirmemiz gerekiyor. Giresun’da yaşayan ve hafta sonlarını değerlendirmek isteyenler yakın illere Trabzon’a ya da Ordu’ya gidiyor. Değişik mekanlar, beraberinde de değişik işyerleri sunmak gerek.” şeklinde konuştu.

 Konuşmacıların ardından kurum ve özel firmaların açtığı standlar katılımcılar tarafından ziyaret edildi.

 HORONAGA




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir