Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6717 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   01 Kasım 2012 - 18:24

Giresun Yaylalarında Dört Mevsim Tatil Keyfi

Büyüt
Küçült
Giresun Yaylalarında Dört Mevsim Tatil
Giresun yaylalarında yazdan kalma son demler yaşanırken, hafta sonu yaylalara çıkan tatilciler doyumsuz anlar yaşadılar.

Yaylalar, Stres ve Yorgunluğun İlacı

 

Giresun yaylalarında yazdan kalma son demler yaşanırken, hafta sonu yaylalara çıkan tatilciler doyumsuz anlar yaşadılar.

 

Dört mevsim güzelliğin yaşandığı Giresun yaylalarında bayram tatilini geçirmek isteyen tatilciler, gelişen turizm potansiyelinden nasibini alarak, mis gibi havanın tadını çıkardılar.

 

 

Çam ormanlarının altında, sonbaharın gelmesi ile beraber sarıya bürünen doğa harikasının yeşil, sarı ve kırmızı renk üçgeninde tabloyu andıran görüntüsünde Giresun yaylalarına çıkanlar, deyim yerindeyse ömürlerine ömür kattılar.

 

Yaylada Turizm Adına Atılan Adımlar Dikkat Çekiyor

 

Turizmin çeşitlendirilmesi kapsamında ön plana çıkarılmak için son yıllarda çeşitli yatırımların yapıldığı Giresun yaylaları, şehrin stresli yaşantısından uzaklaşmak, serin havada doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlere alternatifler sunuyor.

 

 

İnsanın huzur ve rahatlığı hissettiği ortamların başında yer alan yaylaların tadını almak için ziyaret edip, şırıl şırıl akan derenin içinde beslenen alabalıklar ve yaylaların doğal kekikleri ile beslenen kuzuların mangalda yapılan etinden yemek gerekiyor.

 

 

Yaylalarda konaklamanın yavaş yavaş sorun olmaktan çıktığı, son zamanlarda yapılan denetimlerin et ve balık restoranlarına olan ilginin giderek arttığını gösteriyor. İşletmelerin, gelen talepler doğrultusunda temizlik kurallarına riayet edip hizmet vermeleri de ilginin giderek artmasına neden oluyor.

 

Kaçak Yapıya Dur Denilince Tablo Değişmeye Başladı

 

Önceki yıllarda yapılan kaçak ve düzensiz yapıların yerini yavaş yavaş yayla manzarasına uygun tahta evler alırken, turistlerin bu evlere ilgisi giderek artıyor.

 

 

Yaylalardaki çeşmeler, krater gölleri, düzlükler, çayırlar, tepeler, ilginç kayalar ve gittikçe doğaya uygun yapılan konutlar yaylalara büyüleyici bir güzellik katarken, harabeye dönmüş eski evler de insanı geçmişe götürüyor.

 

Vali Şahin’in Projesi Büyük Katkı Sağladı

 

Tüm bunların yanında Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’in göreve gelmesinden sonra Kümbet girişine yaptırılan ‘yöresel ürün pazar yeri’ projesinin de yayla turizminin gelişimine büyük katkı sağladığı gözlenirken, yaylalarda yetiştirilen organik ürünler Karadeniz’in cefakar kadınları tarafından satışa sunuluyor.

 

 

Hafta sonlarının bu güz günlerinde sizleri yaylalarımızı ziyaret edip, gezip görülmeye değer yerleri adım adım dolaşmaya davet ediyoruz.

 

Haber: Erdal Avcı

Fotoğraflar: İrfan Yılmaz

 





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir