Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6121 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   27 Temmuz 2021 - 12:06

GİRESUN’A 444 MİLYON TL EĞİTİM YATIRIMI YAPILDI

Büyüt
Küçült
GİRESUN’A 444 MİLYON TL EĞİTİM YATIRIMI

 

AK Parti Giresun Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cemal Öztürk, son 18 yılda eğitim alanında Giresun'a 444,54 milyon liralık yatırım yapıldığını bildirdi.

Giresun’a eğitim alanında birçok yatırımın yapıldığını kaydeden Milletvekili Öztürk, ’Ülkemizde ve ilimizde eğitim hizmetlerinin kalitesini artırarak çocuklarımızın donanımlı, kendilerine güvenen bireyler olması için çalışıyoruz. Biliyoruz ki çocuklarımız geleceğimizi tesis edecek, Giresun’umuzu ve ülkemizi daha ileriye taşıyacaklar. Bu anlayışla AK Parti hükümetleri döneminde, Giresun’da eğitimde kalitenin artması için mevcut derslikler yenilenerek, 1.628 yeni derslik inşa edildi. Öğrencilerimizin daha rahat şartlarda öğrenim görebilmesi için eğitimin her kademesinde derslik başına düşen öğrenci sayısı düşürüldü. Okul öncesi eğitim yaygınlaştırıldı. Ücretsiz Ders Kitabı Projesi ile öğrencilerimiz ve velilerimizin kitap alma çilesine son verildi. Çocuklarımız artık sınıflarına girdiklerinde kitaplarını sıralarının üstünde buluyorlar. Öğrencilerimize 2003-2020 yılları arasında, 36,3 milyon TL maliyetle 17,6 milyon ders kitabı ücretsiz olarak dağıtıldı. Çocuklarımızın okula gitmesinin önündeki tüm engeller kaldırıldı. Ailelerimizin yükü hafifletildi. İlk ve ortaöğretimdeki öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamak amacıyla şartlı eğitim yardımı başlatıldı. Annelerin hesabına 2003 yılından bu yana, öğrenci başına belirli periyotlarla şartlı eğitim yardımı yatırılıyor. Bu kapsamda 2003 yılından bu yana ilimizde her yıl ortalama annelerin hesabına Şartlı Nakit Transferinden 41,4 milyon TL yardım dağıtıldı. İlimizde eğitim alanında teknolojinin yaygınlaştırılması amacıyla, 2003-2020 yılları arasında okullarımızda 347 bilişim sınıfı kuruldu. Okullarımıza 7.265 adet bilgisayar kazandırılarak, 390 sınıfa adsl bağlantısı sağlandı. Fatih Projesi Kapsamında ise ilimizdeki okullara 3.507 etkileşimli tahta, 36 doküman kamera ve 9.529 tablet bilgisayar kazandırıldı. Tüm yatırımları incelediğimizde, 2002-2020 yılları arasında eğitim alanında ilimize 444,54 milyon liralık yatırım yapıldığı görülmektedir’ dedi.

Giresun Üniversitesi’ne yapılan yatırımlara da değinen Öztürk; ‘Bugün itibariyle 13 Fakülte, 3 Enstitü, 6 Yüksekokul, 13 Meslek Yüksek Okulu, 21 Araştırma ve Uygulama Merkezi, 30 bine yakın öğrenci ve 1000’i aşkın akademisyene sahip olan Giresun Üniversitesi, yapılan yatırımlarla her geçen gün giderek daha da büyüyor. Üniversitemize yapılan yatırımlar doğrultusunda çok sayıda eylem planı ve proje hayata geçiriliyor. Yapılan bu yatırımlar kapsamında temel amacımız, ilimizin kalkınmasında kritik rolü olan bilimsel alanların desteklenmesi, yerel ve bölgesel özelliklerin dikkate alınarak tematik alanlarda ihtisaslaşmanın sağlanması, çeşitliliğin artırılmasıdır. Bu kapsamda önümüzdeki süreçte, TOKİ tarafından yapım ihalesi gerçekleştirilen ve özellikle temel tıbbı bilimler için büyük önem taşıyan Morfoloji binasının yapımı için yaklaşık 59 milyon lira harcanacak. Morfoloji binasının yapımı 2 yıl içerisinde tamamlanacak. YÖK tarafından alınan iki önemli karar neticesinde Diş Hekimliği Fakültesi 2021-2022 öğretim yılında hem eğitim öğretim, hem de klinik çalışmalarına başlayacak. Klinik uygulamaları için kullanılacak alanlarda gerçekleştirilen çalışmaların yıl sonundan önce tamamlanması ve hasta kabulüne başlanılması planlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından imar planları onaylanan Giresun Teknopark’ın idare binası, kuluçka merkezi ve altyapı inşaat yapım projesi tamamlandı. Birkaç ay içerisinde ruhsat ve ihale süreci sonuçlanıp fiziki inşaata başlanılması planlanıyor. Yapılan bu ve diğer yatırımlar neticesinde Giresun Üniversitesi her geçen yıl daha fazla gelişim gösteriyor. Çağın gereklerine uygun ve bilimin gelişimine katkı sağlayacak olan yeni eğitim yapıları sadece kurumumuza değil bölgemize ve ülkemize katkı sağlayacaktır. Bu anlayışla üniversitemize yapılan yatırımlar artarak sürecek’ dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir