Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9429 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   19 Aralık 2010 - 12:15

''GİSHAD Genç İstihdamını Destekliyor''

Büyüt
Küçült
GİSHAD Genç İstihdamını
Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği (GİSHAD), Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne sundukları projenin kabul edilmesi üzerine bir basın açıklaması yayınladı.

''GİSHAD Genç İstihdamını Destekliyor''

Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği (GİSHAD), Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne sundukları projenin kabul edilmesi üzerine bir basın açıklaması yayınladı.

GİSHAD Başkanı Mehmet Selim KITAPÇI tarafından yapılan yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre Accession-IPA)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni kapsamında “Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı” geliştirilmiştir. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı İŞKUR tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programının toplam bütçesi 23 Milyon Avro olup bu tutarın %15’i Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, %85’i ise Avrupa Birliği katkısıdır.

Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği (GİSHAD), olarak “Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı” kapsamında sunduğumuz “GİRESUNDA Kİ GENÇLERİN İSTİHDAMINI DESTEKLEME PROJESİ” kabul edilerek Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) ile sözleşme imzalanmıştır. 12 ay sürecek olan Projenin toplam bütçesi 151.310,62 Avro olup, bu tutarın 15.131,06 Avro’luk kısmı Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği (GİSHAD)’ın eş finansman katkısıdır.

Derneğimiz GİSHAD tarafından yürütülen Projenin genel hedefi; ; Giresun'da bir Eğitim Kurumu-İş Dünyası İşbirliği Geliştirme Platformu kurarak; işgücüne dahil olmayan en az lise mezunu, 18-29 yaş aralığındaki 32 gence büro yönetimi ve sekreterlik,32 gence bilgisayarlı muhasebe alanlarında 400 saat teorik eğitim verilerek mesleki bilgi ve beceri eksikliğini aşmak, 320 saat staj eğitimi verilerek gençlerin çalışma hayatına geçiş dönemini kolaylaştırmak ve iş başında öğrenmeyi desteklemek ve genç kursiyerlere 1 haftalık CV hazırlama ve mülakat teknikleri konusunda eğitim vererek gençlerin uygun iş bulma sürecine yardımcı olmak ve kursu başarıyla tamamlayanların en az % 50 'sinin istihdamını sağlamaktır.

.

Hedef, 64 işsiz gencimizin meslek sahibi yaparak en az yarısını istihdam etmek

Kursiyerlere günlük 8 Avro Cep harçlığı verilecektir

Kimler Başvurabilir?

düzenlenecek olan kurslara başvuracakların Giresunda ikamet etmesi, 18 – 29 yaş aralığında, en az lise mezunu, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması gerekmektedir. Son 2 yıl içinde İŞKUR tarafından düzenlenen meslek edindirme kurslarına katılanlar projeye başvuruda bulunamazlar.

Proje Ortakları:

Başvuru sahibi Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği (GİSHAD) tarafından yürütülen projenin ortakları ise; Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (KASİF),Giresun Eğitimciler derneği ve Giresun Fatih Ticaret Meslek Lisesidir.

Projenin gençlerin istihdamının desteklenmesine ve işsizliğin azalmasına katkı sağlamasını, derneğimize,, ortaklarımıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.

Daha fazla bilgi almak için:

İrtibat kurulacak kişi ve görevi

:

Serdar TASMACI ( proje koordinatörü)

Telefon numarası

:

0454 212 31 08 / 0536 258 27 41

E-posta adresi

:

gishad@hotmail.com



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir