Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4746 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   21 Haziran 2012 - 18:43

GİŞHAD-Müşteri Memnuniyeti Konferansı

Büyüt
Küçült
GİŞHAD-Müşteri Memnuniyeti
Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) ve Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği (GİŞHAD) işbirliğiyle 'Müşteri İlişkileri' konulu konferans Giresun'da yapıldı.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) ve  Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği (GİŞHAD) işbirliğiyle  'Müşteri İlişkileri' konulu konferans Giresun'da yapıldı.

KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansı çok sayıda Giresunlu iş adamı, esnaf ve çalışan dinledi.

KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı da konferansa katılanlara işletmelerin maksimum müşteri memnuniyetini sağlayarak satışları artırmanın yöntemlerinden bahsetti.

Günümüzde müşteriyle iletişime önem veren, müşterilerin değişen öncelikleri doğrultusunda mal ve hizmet üreten ve müşterileri birer şirket ortağı gözüyle gören işletmelerin kazançlı çıkağını belirten Yaşar Bıyıklı, “İşletmelerin mevcut müşterileri elde tutması, ardından da rakiplerin boşalttığı alanı doldurmaya öncelik vermesi gerekiyor. Bu dönemde en önemli işimiz hiç kuşkusuz müşteri potansiyelini korumaktır. Çünkü var olan müşteriyi korumak yenisini kazanmaktan 5 kat daha kârlı. Mevcut müşterilerinizle iletişim halinde olmaya, onların beklentilerine cevap vermeye ve aynı zamanda müşteri portföyünüzü genişletmeye çalışmalısınız" dedi.

Müşterilerin eskiden velinimet, sonra kral, şimdi ise işletmelerin kar ortağı konumunda olduğunun altını çizen Bıyıklı, “ Bugün gerek işletmelerin ihtiyaç duyduğu, gerekse müşterilerin muhatap olmak istediği satış temsilcisi, sıradan bir satış temsilcisinden ziyade birer "kârlılık uzmanı" ve "satış danışmanı" niteliğindedir. İşletmelerin mevcut müşterileri elde tutması, ardından da rakiplerin boşalttığı alanı doldurmaya öncelik vermesi gerekiyor. Bu dönemde en önemli işimiz hiç kuşkusuz müşteri potansiyelini korumaktır. Çünkü var olan müşteriyi korumak yenisini kazanmaktan 5 kat daha kârlı. Mevcut müşterilerinizle iletişim halinde olmaya, onların beklentilerine cevap vermeye ve aynı zamanda müşteri portföyünüzü genişletmeye çalışmalısınız" diye konuştu.

ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALIN

Her şikayetin, müşteri tarafından işletme sahibine verilen bir armağan olduğunu ifade eden Bıyıklı sözlerini şöyle sürdürdü: “Şikayet ile müşteri, işletmenizde ne gibi bir sorun olduğunu ve bu sorunu nasıl düzelteceğiniz hakkında, parayla bile satın alamayacağınız bilgileri size sunar. Şikâyetler size, müşteriyi mutlu etme şansı verir. Şikâyetler ağrı gibidir. İşletmenizde bir şeylerin ters gittiğinin haberini verir. Şikâyetler sayesinde mal ve hizmet sisteminiz hastalıklardan kurtularak kusursuzlaşır ve güçlenir. Bu nedenle akıllı tacirler; müşterilerini daha başka şikâyetlerini söylemeleri için cesaretlendirir. Şikâyet kanallarını sürekli açık tutan işletmeler daima gelişir ve büyür.”

HZ PAYGAMBER’DEN (SAV) TÜCCARLARA MÜJDE

Doğru sözlü, dürüst ve güvenilir tâcir (tüccar), kıyamet günü nebîler, sıddîklar ve şehitlerle beraber haşrolur.”

Gençliğinde ticaretle meşgul olan Peygamber Efendimizin (sav) aynı zamanda tüccarların piri, önderi ve lideri olarak kabul edildiğini söyleyen Bıyıklı, peygamberimizin ‘Doğru sözlü, dürüst ve güvenilir tâcir (tüccar), kıyamet günü nebîler, sıddîklar ve şehitlerle beraber haşrolur.’ Hadisi şerifi ile, doğru sözlü, dürüst ve güvenilir Müslüman tüccarlara kıyamet gününde şehitlerle, sıddıklarla beraber olma gibi çok yüksek bir mertebeyi müjdelediğini söyleyerek Alın Efendimizin bu müjdesini çerçeveleyin işyerinizin, evinizin ama önce kalbinizin en güzel yerine asın” dedi.

 

Şenol KILIÇ

GİŞHAD YÖN.KUR.BŞK




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir