Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8810 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   22 Şubat 2012 - 18:52

Güce'de Yetişkinlere Yönelik Kur'an Kursuna Yoğun İlgi.

Büyüt
Küçült
Gücede Yetişkinlere Yönelik Kuran Kursuna Yoğun
Güce'de İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Kuran Eğitim Dersleri' programı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

  GÜCE’DE YETİŞKİNLERE YÖNELİK KUR’AN KURSUNA YOĞUN İLGİ

GÜCE (Hayri BAHADIR)21-02-2012 Güce'de Yetişkinlere Yönelik Kur'an Kursuna Yoğun İlgi.

  Güce'de İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Kuran Eğitim Dersleri' programı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

  Güce İlçesinde yatsı namazından sonra yetişkin erkek ve bayanlara yönelik Camii Dersleri çerçevesinde Kur`an-ı Kerim ve ilmihal konularının anlatıldığı bir program düzenleniyor.

  Kur’an dersleri merkez ve Kemaliye Mahallesi Camiinde hafta içi her gün yatısı namazından sonra Cami İmam-Hatibi Şahin Başkıran ve Gülsen Başkıran tarafından verilirken konuyla ilgili İlçe Müftümüz İdris Başkıran, toplumu din konusunda aydınlatmakla görevli Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, yaygın din eğitimi kapsamında çeşitli faaliyetler yaptığını belirterek, bunlardan en önemlisinin de değişik nedenlerden dolayı Kuran kurslarına devam edemeyen yetişkinler için hazırlanan bu projenin olduğunu ifade etti.

  Düzenlenen kurslarda cemaatin eksiklerinin olduğu konularda rahatça soru sorabildiği ve sıcak bir ortamın oluştuğunu ifade eden Güce Müftüsü İdris Başkıran,” Yetişkinlere yönelik Cami Kursları her yıl olduğu gibi bu yılda birçok camilerimizde devam etmektedir. İlçede açılan Kuran kurslarına bayanlar yoğun ilgi gösteriyor. Şu zamana kadar 30 kursiyer kayıt yaptırdı. Hafta da 12 saat 2 gün bayanlara 2 gün erkeklere verilen kurs Mayıs ayı sonuna kadar devam edecektir.

  Kuran-ı Kerim öğrenmek üzere derslere katılan Suna İslam ve Esma Yavuz,  "Yıllardır, Kuran-ı Kerim i öğrenip okumak için büyük bir arzu ve istek duyuyordum. Ancak bir türlü fırsat bulamamıştım. Müftülüğümüzün bizlere sunduğu bu fırsatı duyunca çok heyecanlandım. Müftülüğümüzün açmış olduğu bu kurs sayesinde Kuran-ı Kerim derslerine katılmaya başladım. Başlarda biraz zorlansam da şimdi gayet iyi bir seviyeye geldim. Emek veren ve bizlere bu imkânı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. 
 





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir